Johan Lindegren

Johan Lindegren är Chefsredaktör på Variabeln. Johan jobbar på Dramalogen som skådespelare, musikalförfattare och ett stort fan av musik i form av musikaler, klassiska låtar och schlagerfestivalen. Johan är ofta i London och hans favoritmusikal är Phantom of the Opera och Les Miserables.

Tjena Johan! Hur är läget?

-Bra! Jag mår så himla bra, känner mig pigg och glad och idag känner mig extra trevlig.

Så himla bra, du vi kommer ju följa dina reportage, vad ska du skriva om?

Jag kommer skriva om lite allt möjligt, om mitt boendestöd, om mina vänner och flickvän. Men jag kommer också skriva om hur det är att vara med i teatergruppen stjärnan, det var ju Maggan (Variabelns ansvariga utgivare) som var med och startade stjärnan 1981. Där har jag varit med från början, när jag gick på Kattegattskolan. Så jag kommer så klart också skriv som teater och musik, för jag är skådespelare och musikalartist.

Vad är din största dröm i livet?

-Mitt liv är bra redan för jag har bra hjälp av mina föräldrar. Men min dröm är att åka till London och hjälpa Andrew Lloyd Webber med en gammal musikal, då ska jag hjälpa till med uppsättning, så som smink, kostym och sånt där. Jag kommer också stå på scenen själv, men kommer också skriva text och musik till alla låtarna.

Nämn tre saker du skulle ta med till en öde ö?

1. Picknickkorg som innehåller mat av olika slag, sill, ägg lax och så.
2. Varma kläder.
3. En vän, då hade jag tagit med Ann-Kristin.

Artiklar av Johan Lindegren

Londonresan
Chefredaktörens tankar om miljön. 
Idrottsskulpturen
Johans Hemester!
Johan Lindegren om Påsken
Corona drabbar dig
Johans resedagbok London