En vecka i Chefredaktörens liv

Idag gick jag upp klockan 10. Snabbt går jag till toaletten. Där tvättar jag av mig lite granna. Borstar tänderna och fixar håret. Det är en rutin jag gör varje dag för att komma igång.

Jag brukar äta frukost på Altanen nu när det är så skönt väder. Idag blev det Havregrynsgröt, Flingor, Kaffe och en ostsmörgås. Jag passade på att njuta lite av solen under tiden jag åt frukost.

Sen började jag min dag på riktigt. Jag brukar träna innan lunch. Jag har varit och cyklat en lång runda, hemifrån mig och in till stan. Runt Slottsjordsskolan och Boråsgatan ner. En lång runda. Jag brukar cykla ofta, varje morgon! Nästan, ibland springer jag också. Det är viktigt att hålla igång.

När jag kom hem så fortsatte jag träningen med lite boxning. Jag behöver ingen säck, utan jag kör i luften, på låtsas. Men det är bra träning ändå!

Efter träningen så duschar jag. Sen äter jag en sen-lunch.

När jag ätit färdigt min lunch tänker jag att börja jobba med min dator. Då brukar jag jobba med musik. Jag gör research. Jag kollar upp olika låtar från olika genrer och årtionden. Jag skriver ner låtskrivare och artister till varje låt. Till exempel: ‘Abba – Dancing Queen’ är skriven av Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Stig Andersson. Jag har en hel bok med sån information. Mina favorit årtionden är 60, 70 och 80-talet när det kommer till musik. Men även 90- och 00-talet är bra.

På kvällen, innan jag lägger mig, så brukar jag skriva ner motivation till mig själv, eller saker som jag kan träna på nästa dag.

Jag skriver “Platt mage” och “Må bra” och sånt.

Ännu senare på kvällen så brukar jag kolla in olika tv-serier, som till exempel Astrid Lindgren. Alla får kolla på Astrid Lindgren, eller läsa hennes historier. Hon har gjort många texter och sen har hon även skrivit teater. Olika favoriter är Pippi Långstrump, Emil och Madicken och även Barnen i Bullerbyn… Saltkråkan… Nils Karlsson Pyssling… Kalle Blomqvist…

Men! Det finns även många bra Disneyfilmer. Lejonkungen och Pinocchio och alla de andra!

Jag går även ut och solar nu när det är bra väder.

Saker jag tycker du ska göra i Juni:

  • Träna. Det går bra att göra både inne och ute.
  • Sola. Men glöm inte solkrämen! Det är viktigt att inte bränna sig.
  • Bada (Där det inte är så mycket folk)
  • Åk på utflykt. Till exempel ner till Skåne, där är fina vyer! Vi bråkar åka till Ystad eller Båstad. Ta med en matsäck och ät lunch kanske? Ibland brukar vi shoppa nya snygga kläder.
  • Lyssna på musik. Har man mycket tid över på semestern så kan man lyssna på musik man inte brukar lyssna på!

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln