Johans Hemester!

Hemester! Det är ett ord för att semestra hemma. I Sverige. Det ska jag göra i år när vi inte kan flyga till London.

Vi kommer åka på olika turer i Skåne. Det brukar jag och min familj göra. ibland åker vi till Österlen, där besöker vi Kivik och Stenshuvud som har en riktigt vacker utsikt, det är stort och fint. Vi besöker även Äppelmusteriet i Kivik. Ni kanske har druckit äpplemust från Kivik utan att ni tänkt på det? Den är ganska populär!

Ett tips, om ni åker iväg på en utflykt, ta då med er Sillmackor, nystekt sill med potatismos och någon läsk. Det är supergott till mellanmål om man är iväg.

Vi brukar åka till Ystad också, där min pappa är född! Det är en mysig stad med många gamla hus och bra shopping. Vi badar ibland, det finns jättefina stränder i ystad. Vi brukar åka till Bjärehalvön, Kullabergs, och fika på Flickorna Lundgren.

Det händer att vi tar en tur till Fylleön där vi fikar och äter världens godaste äppeltårta med vaniljsås. Ett festligt ställa är ‘Holy Smoke’! Där kan vi äta grillat, rökt kött av olika sorter, med en massa goda tillbehör. Ibland tar jag en hamburgare. Man sitter ute på enkla bord och stolar! Det passar bra i dessa Coronatider!

I Höganäs finns ett ställe som heter saluhallen och där inne finns ett fint glass-ställe! Det är min brors favoritställe!

Sist men inte minst firar vi min dag i Juli! 9:e Juli! Det är nästan viktigast.

Hoppas ni mår bra!