Johan Lindegren om Påsken

Snabbt om varför vi firar påsk.

“Jesus föddes år noll. Det var många som inte gillade Jesus när han sa att han var Guds son. De blev rädda för honom och därför ville de döda honom. Jesus dog på korset för våra synders skull. Det är därför vi firar påsk”

Till påsk brukar vi förbereda maten tillsammans. Vi handlar mat från nätet som vi sedan lagar ihop. Min pappa förbereder snaps och öl. Vi plockar fram något gott. Klassisk påskmat är sill, ägg och lax. Sen tar vi även fram dessert och kaffe efter maten.

I år kommer vi fira påsk bara jag, mamma och pappa. Vi kommer inte ha några gäster i år i och med Coronaviruset.

Jag ska vara hemma hos mina föräldrar länge och hjälpa till med olika saker i trädgården, rensa ogräs, klippa gräset eller luka tillsammans. Vi fikar och myser på altanen och går promenader i skogen. Vi gottar oss i solen med en kopp kaffe ibland. På morgonen brukar jag jobba och styrketräna. Om det är dåligt väder så spelar vi spel, påskspel, som picka ägg, rulla ägg, måla ägg. Man vet aldrig om man får ett påskägg med choklad under kudden. Ibland tittar jag på musiken “Jesus Christ Superstar” under påskhelgen.

Nu vill jag också passa på att prata lite om Coronaviruset. Jag har pratat med Kevin (Redaktör på Variabeln) om att det är viktigt att vi följer de reglerna som regeringen, folkhälsomyndigheten och smittskyddsinstitutet har sagt att vi ska göra. Det är bra att undvika och inte kramas eller inte ta i hand. Jag undviker även att träffa mer än 5 personer för att vara säker. Man ska tvätta händerna noga flera gånger om dagen. Äldre människor är riskpersoner och det är jag med, så vi ska försöka hålla oss så mycket som möjligt för oss själva. Åtminstone så mycket som möjligt. Jag hoppas att det snart kommer att ta slut och att det blir som vanligt igen. Jag kan inte träffa mina kompisar på landfästet, jag kan inte träna på gymmet eller åka till Dramalogen och min syster är fast i England. Det är inte kul. Men vi håller ut.

Glad påsk!

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln