Om Variabeln

I vårt samhälle idag kan det även för den mest verbala vara svårt att göra sin röst hörd. Inte minst för att många utav oss lever i ett konstant media-brus där man tävlar om vem som lagar bäst mat, tränar mest eller har läst rätt bok, samtidigt som världen springer förbi utanför fönstret.

Även om internet öppnar dörrar till världen och relationer, så finns det fortfarande sammanhang som inte syns lika tydligt i bruset. Vad är en demokrati värd, om inte alla kommer till tals?

Dramalogen är ett nätverk som i likhet med Variabeln står för att; Lyssna, Förstå och Förändra – för en ökad dialog i samhället. Under hela 2018 har Dramalogen arbetat med temat: Alla har en röst. Det kan vara svårt att förstå att ens röst är viktig om man aldrig har möjligheten att lufta den. Uppgiften är att verkar på alla tänkbara sätt för ett inkluderande samhälle och Variabeln är en del av det arbetet.

En redaktion som består av medarbetare från Halmstad kommuns dagliga verksamheter för människor med funktionsvariationer samt kulturskapare från Dramalogens nätverk.

Variabelns uppgift är att låta alla komma till tals, med historier från människor som inte vanligtvis tar upp pennan och skriver en insändare, eller ger ut en bok. Styrkan i redaktionen är att vi är olika och tillsammans bidrar vi med en stor portion glädje, en nypa allvar och hela världens färger av kärlek till er.

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag