Descendants: Rise of Red

Betyg

Handlingen:

Red och Chloe åker tillbaka i tiden för att stoppa Hjärterdam’s plan att ta över Auradon och för att rädda Askungen. Men de åker längre än vad de hade tänkt sig. De möter de yngre versionerna av Hjärterdam (Bridget) och Askungen (Ella). 

Min recension:

Som de tidigare filmerna hade denna film många fantastiska sånger. De hade också kort version av ”What’s My Name”. De tre bästa sånger för mig var ”Perfect Revenge”, ”Life Is Sweeter” och ”Get Your Hands Dirty”.  

Trots att filmens huvudkaraktärer var Red och Chloe, hade jag hoppats att Uma hade lite mer av en roll, med tanke på att hon blev precis rektorn på Auradon skolan. Hennes roll var bara att se till att Red från Underlandet kunde bli inbjuden till Auradon skolan, vilket den goda fen var osäker på först. Det var iallafall sött hur de gav oss ett ögonblick när hon tittade på en bild av Carlos och sa att han också hade velat det. China Anne McClain som spelar Uma var nära vän med Cameron Boyce som spelade Carlos. 

När Red och Chloe åkte tillbaka i tiden hade jag hoppats man skulle få se balen som de pratade mycket om tidigare i filmen, men de åkte tillbaka innan balen började. Man fick inte veta om de hade lyckats förrän de hade kommit tillbaka till nutiden. Vilket de gjorde men slutet lämnade många frågor. Man kan anta att filmen slut gav oss hopp att det blir en femte film som kan ge oss svar. Var kan ha hänt efter Red och Chloe ändrade i det förflutna? 

Trots slutet var lite så där, tyckte jag att filmen var underhållande  ett par roliga scener och alla otroliga sånger.    

Senaste artiklarna

Sci-Fi World 2024 i Helsingborg
Anime eller cartoon?
Descendants: Rise of Red
Podcast: Ola pratar om naturen
Diggiloo Kväll och Danmarks Zoo