Rasmus stolthet.

Sånt som jag är stolt över.

1. Jag är stolt att jag är självständig. På grund av min synnedsättning har personer ofta hjälpt mig med i princip allt. Tvätta kläder, städa skriva upp chemsn, handla och annat. Latmasken i mig är självklart tackssm för all hjälp och stöd. Men om man får hjälp med allting hela tiden hur lär man sig då stå på egna ben? Visst har jag en synnedsättning och ASD diagnos (Autistic Spectrum disorder) men det hindrar inte mig! Så länge jag får chansen att försöka kan jag lära mig något nytt, oavsett om jag klarar av det eller ej.

2. Jag är stolt att jag kom ut som Transperson. När jag var liten märkte jag att jag var faschinerad av tjejgrejer – kläder, leksaker osv – visst, kunde det bara ha varit ung nyfikenhet, vad vet jag? Men allt eftersom åren gick förvandlades min faschination till kännslor av rent behov! 2019 började jag prata med kompissr om mina tanksr och kännslor och vi kom fram till att jag är en Transperson, eller rättare sagt, transkvinna. Plöttsligt föll 9usselbitarna på platts! Jag avskydde mitt utseende under hela tonåren och kände mig alldrig helt bekväm som man i vuxen ålder, verken i sinnet eller ute bland folk i ssmmhället. Även om jag var rädd att familj & vänner skulle avsky mig, var jag trött på att må dåligt och dölja vem jag är. Idag jobbar jag aktivt med att försöka få hjälp med min könsdysfori och se kvinnan jag ser i mitt inre i spegeln framför mig.

3. Jag är stolt att jag tog studenten. Skolan var inte dirrekt någon dans på roser, jag fick utstå mobbing, kränkning 8ch socisl utfrysning bara pga att jag var synskadad och därför ”annorlunda” och därför värdig att förtrycka i mobbarnas ögon. Och mina inlärningsvårigheter gjorde inte saken bättre häller. Trotts det tog jag mig ändå igenom lågstadiet, högstadiet och gymnasiet. Jag brillgerade kanske inte i alla ämnen men jag gjorde mitt besta och det är jag tacksam för att jsg alldrig gav upp hoppet om. (4) Jag är stolt att jag skapst en framgångsrik karriär inom sociala medier. Det senaste 5 åren har jag dedikerat tid och kärlek åt ett stadigt växande intresse för olika former av sociala medier såsom radio, YouTube, podcasts och forum av olika slag och har sedan dess bygt upp en stadig karriär som skribent för redaktion Variabeon – Halmstad, delacktig grundare och programledare av Podcasten: ”Spelpodden med Jimmi & Rasmus” och en plannerad, YouTube-kanal i framtiden. Jag har lärt mig mycket undet det senaste 5 åren, ifrån radio & video inspelning till källkritik och pressfrihet (inom resonabla gränser) och mycket mer. jag har fortfarande en hel del kvar att lära mig och ser fram emot varje steg på vägen.

5. Jag är stolt att jag funnit min sanna kärlek. I skolan och gymnasiet var jag blyg och ensam men fast besluten att jag,skulle, förhoppningsvis, möta mina drömmars tjej. Dock eftersom åren kom och gick känndes det allt mer hopplöst att äns försöka och jag var på gränsen att ge upp helt… Men så en dag mötte jag hennet! Hon var inte min i första taget, men skam den som ger sig säjs det. Min partner och jag har varit ihop i nästan 8 år nu och vi är lika förälskade idag som dagen hon sa: ”Ja” Tillsammans sedan 2016, förlovade 2017 och har hela livet framför oss.

6. Jag är stolt att jag vågar vara öppen med mina känslor. Vissa av er har säkert hört ”äckta män gråter inte” Jag växte själv upp med precis den uppfattningen, att män är tuffa, kan allt om bilar och pratar alldrig om vad dem känner. Jag lärde mig detta, inte pga att någon lärde mig att tänka så, jag lärde mig det för att det var så min uppfattning av den manliga rollfiguren såg ut och all mobbing jag fick utstå i skolan gjorde att det helt änkelt känndes lättare att leva om jag bara stängde in alla kännslor och grät när ingen såg mig…Samtidigt som jag hoppades att någon skulle märka något. Det tog lång tid innan jag vågade vara öppen och ärlig gentemot andra och jag har fortfarande svårt med det ibland men det är lättare idag ån det än gång var.

7.  Jag är stolt att jag börjat försöka leva ett hälsosammare liv. Jag älskar godis precis som många andra! Dock pga ”typ 2 diabetes” och lätt övervikt (85kg (Om sanningen ska fram) är just hällsan (bokstavligt talat) ”livsviktig” Jag levde välldigt onyttigt under tonåren med chips, god7s och läsk flera gånger varje vecka och det fick som sagt konsekvenser senare i livet. Idag försöker jag att gå ner i vickt, träna mer, äta nyttigare och dra ner på godis, men sötsuget är inte lätt att bli av med och jag har fallit tillbaka i gammla vanor mer än en gång. Så även om jag kan njuta av en påse godis och läsk till helgen är träning och generel kost viktig, jag har gått ner ifrån 87kg till 83kg och hoppas att det bara fortsätter neråt. Jag är stolt att jag har familj & vänner som stöttar mig. Under åren med allt som hänt: mobbing, ögonoperationer, generella hinder i vardagen såsom handla och ekonomi, könsdysfori och mer. Utan dem vet jag inte hur mitt liv hade sett ut idag, allt jag vet är att deras gränslös stöd är mer värt än guld och jag uppskattar allt dem har gjort och gör för mig.

9 .Jag är stolt att jag fått resa och se nya plattser. Jag har varit i Turkiet på solsemestrar, på upptäcksresor i Kungshamn och Åre och deverse utflyckter runtom i halland, Skåne, Göteborg och Malmö. Att resa i sälskap med familj och vänner är en härlig upplevelse, men att resa enssm eller med en partner gör hela upplevelsen så mycket mer spännande, personlig eller utmanande. Jag var rent utsagt ” Skitnervös första gången min partner och jag reste med tåg själva till en Sci-Fi mässa i Malmö 2022 Vi trodde inte att vi skulle klara av det…Men till vår stora förvåning gick allt bra och vi har rest själva till Malmö och Göteborg några gånger nu och jag, liksom min partner, är stolta att vi klarar av det.

10. Jag är stolt att jag vågar stå på scen och uppträda inför publik. När jag gick i lågstadiet och mellanstadiet var drama och teater det tråkigaste och mest pinsamma aktiviteten jag visste! Men efter en musiklektion om musikaler och opera fick jag plöttsligt upp ögonen för ett nytt intresse. Musikaler såsom: ”Fantomen på operan” Lejonkungen” ”Les Misérables” ”Greven av Monte Cristo,” och Dr Jackel & Mr Hyde” Dessa musikaler var startskottet som tände en gnista i mig, en gnista att underhålla och uppträde inför en stor publik, bada i strålkastarljuset och höra ljudet av hänförda applåder…Den nervkittlande kännslan är berusande, du vill bara ha mer och mer, särskillt när det upodkattas av andra. Så fort jag slutade högstadiet valde jag att studera dans & teater på Sturegymnasiet och jag har lärt mig så mycket om teater, båda på och bakom scenen Tester gav mig ett mod och självförtroende jag kanske inte hade haft annars Förr avskydde jag blotta tanken att stå på scen…Idag njuter jag av det…

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln