Ikoner av Variabeln

Idag gjorde vi en liten spontanfotografering med medlemmar från Variabeln. Anledningen är att den fantastiska utställningen Ikoner som invigdes 4:e maj på Stora torg i Halmstad.

Utställningen har som syfte att synliggöra människor som alltid funnits men som sällan får synas i det offentliga rummet eller konsten. Och det går väldigt väl ihop med vårt syfte för Variabeln. Vi jobbar främst med uttryck i text, men åker en kamera fram, så vilka är Variabeln att säga nej? Därför blev det lite bilder som vi kallar Dramalogens Ikoner – som en hyllning till utställningen som går av stapeln imorgon.
Vi gissar att ni ser vad vi försökt efterskapa?
Även om alla har en röst, en plats och ett sammanhang måste vi tillsammans lyssna, förstå vad vi kan vara med och förändra tills allas röster och sammanhang hörs och syns på lika villkor!
Johan Lindegren som Liemannen, Bengt Ekeroth – Sjunde inseglet
Rasmus Högstedt som Antonius Block, Max von Sydow – Sjunde inseglet
Rasmus Högstedt som Jedi knight – Star wars
– – –
Ikoner består av 21 porträtt där alla modeller har en sak gemensamt, de har alla Downs syndrom.
Målet med utställningen är att synliggöra människor som alltid har funnits men sällan får synas i det offentliga rummet eller i konsten.
I porträtten blir de 21 modellerna ikoniska karaktärer som till exempel Kate Winslet på Titanic eller en hårdkokt tv-snut.