Det söta hotet en julhälsning

Hej på er alla underbara Variabeln-läsare!
Wow asså, ett fullspäckat år låg framför oss för inte allt så länge sedan och nu står julen inför dörren. Därför vill jag och mina sköna kompanjoner passa på att tacka var och en av er för det ofattbara stöd ni visat oss, utan er och er läslust hade vi aldrig nått den punkt där vi är idag, vi kan inte tacka er nog för det…

Men innan vi börjar springa runt i våra tomteluvor med glöggflaskor i hand och truten full av gotti-gottgott, vill jag bara ge ett råd. Julen är en härlig och festlig tid, men inte för alla. Många känner till julmaten presenterna, Kalle Ankas jul och den generellt varma, mysiga stämningen. men många känner också till Julens sorgligare sidor. så som Fylleri, bränder, stress och bråk, bara för att nämna några få. BRIS (Barnens Rätt I Samhället) får ta emot Ca 1300 samtal under jullovet varje år. Och alla hemlösa och äldre som glöms bort i högtids tumultet. Så, för min skull, för din medmänniskas skull, lägg ifrån dig mobilen, familj och vänner är viktigare än sociala medier.

Tänt var det här.
Glöm inte släcka ljusen, en brasa eller ljus är mysigt men ingen vill rota igenom rasmassorna av ett nedbrunnet hem.

Livet är mer än alkohol.
Tänk på spriten, alkohol är gott, men det kan lätt gå överstyr, tänk på ditt och andras välbefinnande.

Den enas växel, den andres guld.
Det är ett brott att lämna djur ute i det kalla, men våra medmänniskor är det okej att glömma bort. Sluta
beklaga dig över andras sämre lott i livet och skänk något som omväxling, den minsta gåvan kan ha det största värdet i någon annans ögon.

Så, från oss alla, till er alla, önskar jag och mina vänner er en riktigt god jul och ett gott nytt år…
GOD JUL
Rasmus