Variabeln reagerar del 7 – Bedrägeri och Gräsfläckar på Gucci-byxor

Just nu pågår det väldigt många internetbedrägeri”. Den frasen har kanske många av oss fått höra den sista tiden när de olika försäkringsbolagen ringt upp oss för att ge oss en försäkring. Men hur ställer sig redaktionen till bedrägeri och hur tar man sig ur ett eventuellt bedrägeri-försök?

Per: Det har hänt en gång, det var några som ville upp och snoka i lägenheten, dem sa att de ville kolla efter något, men då sa jag nej, det behöver ni inte göra här. Det kändes inte bra. 

Rasmus: Jag var hemma en dag själv och fick ett telefonsamtal från vad jag tror var ett teleoperatör företag. IT service. Dem ringde och sa att någon har försökt hacka min datorn och att jag ska skicka in kontouppgifter för att återställa den och bla bla bla. Så jag sa ge mig ett ögonblick. Hämtade telefonen och ringde min släkting och rådfrågade och då sa dem att jag inte skulle ta det utan lägga på det direkt. Så från den dagen så dubbelkollar jag alltid direkt. Det är en av mina kompisar som har gjort min dator så han visste vad som ingick. 

Per: Det är hemskt. 

Rasmus: Det är en vidrig sak att göra och det är ännu värre för de äldre som kanske inte vet allt om dagens teknologi. Jag brukar aldrig svara, utan är det viktigt så brukar dem höra av sig på annat sätt. 

Ann-Kristin: Jag är rädd för att bli lurad, jag ska berätta vad som hände min mamma en dag. Då kom det en dam bakom henne och hon tog nästan pengarna från henne direkt. Hon försökte sno pengarna. 

Johan: Det är olika länder som ringer till mig och pratar med mig om olika pengar och mat och sånt här. Bedrägeri. De pratar engelska och sånt och ville beställa italiensk mat och de ringde flera gånger, 5-6 och 10 gånger. De ger sig aldrig. De ska skicka mat säger dem, kinamat och allting. De ringer stup i kvarten och försöker sälja saker också. Jag blev lurad på ett abonnemang en gång. Så nu är jag fadder för en organisation och betalar pengar varje månad…

Tjalle: Jag har en fast telefon och när jag fick telefonen så började den ringa massor av gånger, 20 gånger kanske. Mina föräldrar har sagt att bara att jag bara ska lägga på luren. Prata aldrig med någon. De ringer upp 20 gånger i rad tills jag svarar. På dagen, på kvällen och på natten. De frågar någonting som jag inte förstår. Men jag har gjort en polisanmälan tillsammans med min personal. Personalen har hjälpt mig. 

Johan: De har ringt och försökt lura mina föräldrar också. 

Johan: Om man blir lurad så ska man säga: NEJ, Jag vill inte ha något, jag kommer göra en polisanmälan. Hejdå. Och sen lägga på. 

Tjalle: Det är inte lätt, det blir bara otrevliga mot oss. 

Per: Man ska ignorera dem. 

Rasmus: Dubbelkolla informationen och jag har lärt mig den hårda vägen. 

Gucci har släppt ett par nya byxor. De har gräsfläckar och kostar 11.000 kronor. Vad tycker ni om att dem säljer byxor med gräsfläckar på? 

Rasmus: Jag kan få det gratis hemma.

Johan: Herregud

Rasmus: Det knasiga är att de kommer sälja…

Senaste artiklarna

Smash Into Pieces konsert
Ola och Nora: Stolthet
Variabeln testar yoga!