Variabeln reagerar del 6

El-Sparkcyklarna har tagit Sverige med storm. De finns framförallt i storstäderna. Tycker ni vi borde ta en El-sparkcyklar till Halmstad?

Per: Jag vet vad det är, men visste inte att det fanns utspritt i storstäderna. 

Johan: Jag vet inte om jag hade kunnat köra på dem? Det känns lite läskigt med balansen där. 

Ann-Kristin: Jag hade inte kunnat åka på den. 

Johan: Jag har dålig balans, jag kan cykla med vanlig cykel men inte på sparkcykel tror jag. Men jag hade gärna testat! 

Tjalle: Jag har också hört på nyheterna på tv att de sa att el-sparkcyklar kan leda till olycksskador. De hade krockat med någon bil. Jag tycker man ska ha hjälm i så fall. Jag tycker det inte är bra. Jag tycker man ska cykla eller köra bil istället.

Rasmus: Jag tycker det låter bra, men det ska finnas för alla att använda, platser att parkera och så. Laddningsstationer, så det låter krångligt? Jag tycker det hade varit en bra idé. Man kan ju testa!

Per: det var en person som ställde den utanför ölfiket, det blev kalabalik, alla ville låna den och köra. Det låter farligt att köra runt på det viset.

Hur gör ni för att konsumera kultur? Nu när ni inte kan se musikaler, bio eller teater live? 

Rasmus: Min tanke är att, tex med bio, det är svårt att se nya filmer men däremot finns det många filmer man inte hunnit se än. Jag hade hellre investerat i ett hemmabiosystem. Det är en kul grej att gå på bio, men du har mer fördelar med att ha ett hemmabio system. Så ser jag det. 

Fördelar med hemmabiosystem: Du kan starta och pausa filmen när du vill, snacks och tilltugg kostar mindre än på bion. 

Ann-Kristin: Ja det stämmer, popcorn är väldigt dyrt.

Rasmus: Japp. Samt: du har kontroll över volym och textning, du behöver inte oroa dig över parkering. Kostnaderna minskar överlag. 

Nackdelar: Det är en speciell upplevelse att gå på bio, och du kan inte få alla de nyaste filmerna och du kanske kan störa grannarna med hemmabiosystem… 

Men överlag så tycker jag att man kan dra ner smittrisken och ändå få en liknande upplevelse. 

Johan: Jag kan tipsa om teater. Under Covid-19 kan vi inte gå på teater, det är för trångt. Så jag vill tipsa om att inte gå på teater utan att spela teater själv, hemma. Det brukar jag göra.

Ann-Kristin: Jag brukar inte göra det. 

Rasmus: Ibland sjunger man väl i duschen. 

Johan: På tv:n går det ibland teater och musikaler. Jag har många olika filmer med musikaler. Jag kan räkna upp dem: Chicago, Les Miserables, Phantom of the opera, Josef, Jesus christ superstar, Evita o.s.v. 

Rasmus: Jag har kollat på Blizzcon och E3, det är spelkonvent som jag kan kolla på live online. Jag och en polare brukar köpa en biljett till live-convent och kolla på samma skärm. Jag hade gott kunnat tänka mig att kolla på evenemang som är online, till exempel en vanlig teater men som man bara visar online. Jag hade kunnat tänka mig att köpa en biljett för att se en föreställning som bara är online. Det hade varit riktigt häftigt.

Ann-Kristin: Att se saker på datorn är nog inget för mig. Jag vill vara på plats live. Jag hade velat på gå Andrew Lloyd Webber på Halmstad teater. 

Johan: Den har varit på Halmstad teater innan. Man behöver inte kolla på allt live. Det finns jättemånga musikaler att se på datorn eller tv:n. Det är jättebra att kolla på det också. Man behöver inte se det live. Det är teater som de spelat in på film. 

Rasmus: Det jag ser som en fördel med live-sända föreställningar eller andra typer av evenemang, det är det att du kanske inte alltid kan ta dig till dessa platser, då kanske du kan få möjligheten att se detta i alla fall. Jag kanske inte har råd att åka till new York eller liknande och då kan man ju erbjuda en live-biljett. Och då får de ändå in pengarna för att göra föreställningarna och jag kan se på en häftig föreställning från soffan. Sänder de det på plats och sen en annan biljett för livesändningen. Dem skulle bara gynna dem.
Det finns säkert skäl att de inte gör det. Men man kanske kan sätta begränsade live-biljetter också. Det skulle ju bara gynna alla. Det finns kanske en risk att de skärmfilmar, men det kanske går att få bort…? 

Johan: Jag håller med Rasmus där… 

Tjalle: Man måste vänta och då får man vänta länge tills viruset är över. Och då kollar jag på film.

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln