Vad ska man inte missa i höst?

Vad ska man inte missa i höst?

När dagarna blir kortare och kallare så är det dags för höstaktiviteter. Här är lite hösttips från redaktionen.
Johan tipsar om höstpromenader i skogen med vinden som susar och brusar i träden och löven som skiftar färg från grönt till gult och rött. Varför inte passa på att plocka svamp.

Ola flikar in att man kan göra en svampmacka med smörstekta kantareller på ett gott surdegsbröd eller champinjonsoppa, inflikar Johan.

När vi ändå är inne på mat så älskar jag pappas höstgryta på viltkött, säger Rasmus. För Johan är Halloween en höjdpunkt på hösten för att det är kul att klä ut sig och skrämma folk och inte minst äta godis och titta på skräckfilm.

Något annat som är mysigt i höstmörkret är att spela spel, allt från brädspel som schack eller Dungeons and Dragons till tv-spel. Det är roligare att pyssla med sånt när regnet slår mot fönstret och mörkret lagt sig en kylig kväll i oktober. Höstbio är också mysigt säger Rasmus, det är mer speciellt att gå på bio när det är mörkt ute än när det är ljust, så passa på att gå på bio i höst, själv ska jag gå och kolla skräckfilm på bio för första gången, vilket jag ser framemot.

Det är snart höst här, säger Tjalle. Lite mysigt är det att bara softa i soffan eller ta det lugnt på höstdagarna. Dagarna går och längtan till hösten ligger i luften och vinden, höstkänslan är till för alla!

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln