Tjong I Ballongen

Det var jag som kom på namnet Tjong I Ballongen. Jag har spelat i femton år med bandet Ös i baljan, men sen ville inte min bandkamrat komma ner och spela mer. Vi blev ovänner ett litet tag, men nu är allt bra igen. Vi hade konsert i Vilshärad många gånger och min mor kom och kollade och blev förskräckt över det jag sjöng. “Riv alla politska hus och bygg upp världen” sa jag. Det finns mycket politik och sånt som är förskräckligt så det vill jag sjunga om. Det finns många som inte gillar omsorg och handikapp, som tycker att det görs för mycket, då får man säga ifrån. Vi har lika rätt som alla andra. Tjong I Ballongen sjunger om politik, om saker jag är med och mot, det tycker jag är viktigt. Det kan vara om arbetslösa människor eller allt möjligt.

Det bästa med att spela i Tjong I Ballongen är att få sitta bakom trummorna och spela ut mina aggresioner. Riktiga aggressioner. Vi har massa låtar, den senaste heter “Res dig upp”. Sen har vi också “Det är förjävligt”. I bandet är det jag som spelar trummor och sjunger egna texter, Peter spelar elgitarr och Modesty elfiol. Vi spelade på Galleri 70 när Dramalogen hade vernissage. Det var skitkul, helt annan akustik och massor av folk som sjöng med. Jag ser fram emot att spela mer och har pratat med en krogägare som sa att vi får se om det finns tid och rum och när solen börjar komma upp. Vinyl hade också varit kul att spela på. Nu har vi haft bandet i ett år i mars. Det skulle vara kul att ha en konsert och fira.

Genre

Nypunk, eller spontanrock. Kanske infallsfunk

 

Sättning

Per på trummor, Peter Bengtsson på gitarr, Modesty Sofronenkoff på fiol och Anders Nilsson på triangel. Allt som oftast gästartister på bas och när det är riktigt festligt har vi blåssektion. 

 

Nästa gig

Står stjärnorna rätt blir det ett fantastiskt framträdande på en grym afton på Bredgatan 3 den 10 mars om kvällen (i samarbete med Kafé Nyfiket och Magnus Sjöbleke). Håll ögonen öppna och hjärtligt välkomna!

Senaste artiklarna

Rasmus stolthet.
Vad vet ni om alla hjärtans dag?
Funkisfestivalen
Att överleva en katastrof…
Musik: Noras topp 10 lista.