Tjalle tipsar

The Beatles

Beatles är fyra killar från Liverpool. Dom är en framgångsrik popgrupp. Dom säljer miljoner skivor fortfarande. Dom sjunger mest på engelska. Beatles fanns på – 60 och – 70 talet. Dom har splittrats nu och några av dom finns inte mer. Man kan åka till Liverpool och gå på ett museum om dom. Det går direktflyg dit.

Mina Filmer

Jag gillar roliga filmer, bra filmer och spännande filmer. Den roligaste filmen är Drömkåken. Den spännande filmen är sällskapsresan och den bra filmen är Harry Potter – Fantastiska vidunder. Den sista är filmen är filmad i Liverpool. Jag har varit där dom spelade in den.

Abba

Abba har spelat och sjungit i tio år. Från 1972-1982. Deras musik gillar jag. Dom har varit i melodifestivalen 1973 med låten ‘Ring Ring’. 1974 med låten Waterloo, den låten vann hela mellon och Eurovision. Abbas låtar var med i filmerna ‘Mamma Mia The Movie’ och ‘Mamma Mia Here We Go Again’.

Fredagsdansen

På Fredagsdansen är det riktigt bra musik, en blandning mellan pop, rock, lugna och dansbandsmusik.
Dansen ligger mitt i stan. Där kan man köpa mat och äta, eller fika i pausen. Man kan betala både kontant eller med betalkort i kassan. Det är jätteroligt där.

Peter Lemarc

För 21 år sedan lyssnade jag på en skiva av honom. Han sjunger om kärlek och om sitt liv. Albumet heter ‘Nio Broars Väg’. Min favoritlåt heter ‘En Mans Tomma Löften’. Den låten som jag gillar heter ‘Jag försöker lära mig att älska dig’. Skivan släpptes 1997. Ett tips att lyssna på om ni inte har gjort det.

Vårminnen

Våren är här, solen lyser. Härligt. Vårblommorna kommer. Jag firar påsk med påskmat. Kollar på majbrasan och sjunger. Våren är här och jag målar påskägg och letar efter påskägg.

Senaste artiklarna

Funkisfestivalen
Att överleva en katastrof…
Musik: Noras topp 10 lista.
Melodifestivalen 2024
Tålamod enligt Rasmus och Nora