Sing for life

Immanuelkyrkans kör ”Sing For Life” är en kör för unga och gamla. Där är jag med. Jenny Grahn leder kören och vi är tjugo stycken. Basar, tenorer och annat. Vi har spelat på många olika ställen bland annat Gullbrannagården och flera julmässor. Det är mysigt. En person som jobbar på församlingen tyckte jag skulle vara med. ”Vi behöver en bas.” Jag har hållit på med massa med musik. Spelar trummor och munspel och jag kan sjunga låtar precis som rinnande vatten. I början var det en man som hela tiden sjöng samtidigt som jag och skulle översätta och tillslut fick jag nog. ”Jag behöver ingen översättare jag kan själv” sa jag. Sen sjöng jag hela låten helt rent och efteråt sa han förvånat ”Du kan ju sjunga!” Ja, sa jag. Nu har jag varit med i 7 plus 7 år i församlingen plus kören. Vem som helst kan komma och vara med. Vi repar varje tisdag halv sju i Immanuelkyrkan. Välkomna

Snabba frågor till körledare Jenny Grahn

När startade Sing for life kören?
För 7 år sedan.

Varför startade Sing for life kören?
Det måste finnas en kör i en kyrka. Så då gjorde jag det. En ganska enkel anledning.

Vad jobbar du med förutom kören?
Jag är möbeltapetserare, jag klär om möbler.

Hur fungerar det ena arbetet ihop med det andra?
Det är ganska vattentäta skott mellan. Men jag jobbar på dagtid i min verkstad och tisdagar är jag här.

Vilka är välkomna i kören?
Alla är välkomna!

Varför är du med i kören?
Ingegerd Bengtsson:
För att det är en stor gemenskap och jag gillar att sjunga och alla är välkomna.

Karin Torstensson:
Jag är med därför att det är en så fantastiskt körledare och jag är kristen och vill sjunga detta budskapet och har gjort så i många år.

Karina Nordin Karlsson:
Jag tycker om att sjunga och så tycker jag att Jenny är duktig, hon är bra på alla sätt och vis. Sen gillar jag den här andligheten. Jag känner en viss trygghet till kyrkan.

Senaste artiklarna

Rasmus stolthet.
Vad vet ni om alla hjärtans dag?
Funkisfestivalen
Att överleva en katastrof…
Musik: Noras topp 10 lista.