Rasmus Högstedt: Mina förhoppningar 2023

Wow alltså! 
År 2022 kom och gick i all världens fart och nu står vi här igen, i begynnelsen av ett nytt och spännande år framför oss. Variabeln och jag är minst sagt ivriga att få dela det här nya året med er och hoppas att ni ser lika mycket fram emot att få ta del utav alla våra nya tidningsartiklar, podcasts och reportage som vi gör att få dela dem med er… 

2023…Nu kör vi…

Med ett nytt år kommer nya hopp och förväntningar eller fortsättningen på dem vi redan bekantat oss med.
Precis som många andra har jag mina egna hopp och förväntningar inför året. Så vad sägs som att vi tar oss en närmare titt på dem, ska vi?   

Hopp & Drömmar 2023

Självklart så hoppas jag att få mycket gjort i år.
Lägga mer fokus på fler podcasts, videofilmade reportage och lära mig mer om digital redigering och fördjupa min kunskap inom Sociala medier. 

För att komma närmare mitt mål att börja min egna YouTube-kanal har jag nu köpt en Laptop för dataspel såväl som skriv och redigeringsarbete. jag kommer också köpa ett extra tangentbord. ny datamus och en större dataskärm, detta för att kompensera för min synnedsättning som annars försvårar i vardagen.

Eftersom min festmö och jag är stora Harry Potter anttusiaster. har vi, i sällskap med en av mina kusiner. planerat att besöka Universal studios i England någon gång under året.

Som ni kanske vet vid det här laget älskar jag att spendera min fritid med att bygga Lego. Och Legos nya byggmodeller för i år är inget annat än toppen! Med nya modeller för bland annat: Harry Potter, Star Wars, Marvel och mycket mer. Jag kanske avskydde matte i skolan, men enligt mina beräkningar lär 2023 bli ett mycket kreativt men personligt krisekonomiskt år.

Och på tal om år.

Lördag kväll 13/8/22 på Pride kom jag – Rasmus Högstedt – officiellt ut som Trans eller Transgender – dvs – att jag identifierar mig som kvinna född i fel kropp. För att lätta på min könsdysfori – En känsla av avsky och ångest över ens fysiska utseende – Har jag vidtagit vissa sociala åtgärder för att ändra mitt utseende och således likna det önskade könet genom att ha på mig könslämpliga kläder. vaddera höfterna & bysten och be att bli kallad hon/henne och använda ett annat namn, eventuellt det jag vill bli känd som i framtiden. 

Onsdag 30/11/22 Fick jag ett efterlängtat brev ifrån psykltrimotagningen i Skåne som sade att min utredning är aktuell men inte kommer att ske förrän om 30 månader/2,5 år. (”2-4 är en relativt vanlig väntetid för könsbaserade utredningar men kan komma att ändras under tiden – RFSU)  

Jag har också börjat ta min kost och hälsa på större alvar i år. Jag har börjat träna en halvtimme varje morgon innan frukost, dragit ner på sockerkonsumtionen något och ordnat en talande våg för att hjälp mig hålla bättre koll på vikten, detta i hopp om att gå ner i vikt och förbättra min generella hälsa och välmående. Ska bara lära mig äta mer grönsaker också.

Jag ser fram emot att se tillbaka på 2023 och se hur dessa hopp och drömmar har gott under året och vad dem har eller inte har lett mig till men vi har ett långt och spännande år framför oss först, så, tills dess, ta hand om er allihopa så ses vi snart igen.

 

MVH – Rasmus (Ronja) Högstedt – Variabeln

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln