Paneldebatt nyfikenhet.

Paneldebatt nyfikenhet.

Nyfikenhet, vad tänker ni? 

Ola: Det är när man gör olika saker och.. ah… är nyfiken på vad som händer i samhället. Jag är nyfiken. Jag vet inte hur jag ska förklara det. Men jafg tycker om när det händer olika saker och vad som händer i samhället. 

Johan: jag är också nyfiken. Jag håller med Ola där, nyfiken på vad som händer i världen och i samhället och hur det bygdes upp och så. 

Tjalle: Jag är bara lite nyfiken. När min familj vill överraska mig så blir jag nyfiken. 

Ola: Det är väldigt bra att vara nyfiken, men det kanske inte är alla som tycker om att man är lite för nyfiken. Mina kompisar kan tycka jag är för nyfiken ibland. Ibland kanske man säger något som är lite, tja, jag kanske vill blanda sig in i olika samtal som man inte kanske ska vara med i egentligen för att man är så nyfiken. 

Johan: jag känner också likadant, när jag sitter och hör folk som pratar om tex, stadsministern eller så och sitter och planerar något, så kan det tillexempel nyhet eller så. 

Tjalle: Jag bryr mig inte om 

Johan: om jag känner mig nyfiken, så åker jag in till stan och kollar vad som har hänt, tillexmepel om det händer något i Halland eller andra städer som jag är nyfiken på, tex England eller Danmark, då är jag nyfiken på att åka dit. Jag är lite nyfiken på vita huset och vad dem gör där och vad dem håller påa tt planera där nere och hur dem resonerar och vad dem gör. Jag vill gärna hitta på olika saker och då är man nyfiken. 

Ola:  Om man kan så är jag överallt och kollar på olika saker. Det är väldigt roligt att vara nyfiken, man får ju reda på mer och får veta mer saker om livet. Jag tror man lär känna sig själv lite mer. 

Tjalle: Jag vill vara mer nyfiken i framtiden. Jag vill göra mer saker och testa nya grejer. Det är svårt nu och ibland svårt att tänka på vad man kan hitta på som är nytt.  Dans och och sånt frågar dem mig på boendet om jag vill följa med på och då svarar jag ofta ja. 

Johan: Om mina föräldrar bjuder ut mig till skåne eller england så följer jag med direkt. Men om någon frågar om jag ska simma med hajar då säger jag nej, då blir jag mig uppäten direkt. 

Ola: Jag hade nog vågat simma med hajar, om jag har med någon som har gjort det tidigare. 

Tjalle: Det är farligt att simma med hajar. 

Johan: Jag kan tänka mig att åka till djungeln, där finns också farliga djur, tigrar, ormar och dem finns ju i djungeln och apor och sånt, panter, björnar. Dem är livsfarliga. Men jag kan tänka mig att åka dit ändå. 

När testade ni något nytt senast utav nyfikenhet?

Ola: Jag var nyfiken senast när jag började här. Jag hade aldrig jobbat med tidning tidigare men jag var nyfiken och så valde jag att testa och sen börja jobba här. Att jag var nyfiken gjorde att jag fick ett nytt jobb. Där var min nyfikenhet väldigt bra. 

Tjalle: Jag vet inte vad jag är nyfiken på än..

Johan: Senast jag gjorde något jag aldrig gjort förr var när jag åkte till London och gick på Harry Potter museet. Det var väldigt spännande. Sen var jag präst för första gången får inte så längesen. Det har jag inte gjort någonsin, jag var så glad att jag fick testa det. 

 

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln