Olas jultradition

Olas jultradition

Varje julaftonsmorgon så sitter vi vid granen och äter frukost. Frukosten är en skinkmacka och gröt, på gröten har jag kanel, kanske lite socker och mjölk.

Vi sitter vid granen för att det är mysigt, en två dagar innan har vi klätt granen tillsammans för att få den att så se fin ut som möjligt. Sen brukar vi tända vår brasa, det tycker jag är riktigt härligt. Några dagar tidigare har vi bakat lite julgodis, det äter vi sen dagarna innan och på julafton. I år ska jag fira med mina föräldrar och bror. Ibland åker vi iväg till vår släkt för att fira, men i år ska vi fira själva.
Det viktigaste för mig på julen är att kunna ta det lugnt, ha ett lugnt tempo, kanske gå en skogspromenad och bara njuta.

Varje jul kollar jag på Kalle klockan 15, då brukar de flesta andra sova lite. Sova middag. Efter Kalle blir det en liten nubbe och sång. Framåt kvällen äter vi julmiddag, det brukar vara köttbullar, Jansson, prinskorv, skinka och sill. Jag tycker att allt är gott på julbordet, men om jag bara fick välja en enda grej att äta så väljer jag nog sillen.

I år kommer vi vara min familj plus alla djur, tre katter och en hund.