Ola Nilsson

Ola är vårt senaste tillskott till Variabelns redaktion! Vi gjorden en liten intrevju för att lära känna honom bättre, så här gick den: 

Ola, vem är du? 

Jag heter Ola Nilsson, jag är 28 år och fyller år den 9 maj. Det betyder att jag är oxe, en stark oxe som kommer ifrån Hyltebruk.

Vad innebär det att vara oxe i stjärntecken? 

Det är väl stor och stark, men vad det innebär vet jag inte riktigt. 

Det står här att oxen är envis, beskyddande, lojal, tålmodig, stabil, praktisk bland annat, känner du igen dig? 

Jag är väldigt envis! Inte så stabil men jag är praktisk. Jag har inte bra tålamod heller, så det var väl hälften. Jag är omtänksam, men mitt tålamod kan få kortslutning ibland.

Du verkar vara en glad person? 

Ja det är jag. 

Vad har du gjort hittills i livet då? 

Jag har gjort massa med saker, jag har bland annat varit kyrkvaktmästare i Hylte. Jag öppnade kyrkan, satte upp siffror och ringa i klockorna. Ibland hälsar vi alla välkomna. Jag var först in och sist ut! Vi var tre stycken först och sen i slutet var vi sju stycken för vi blev ihopslagna, men då slutade jag istället. Det blev för mycket. Detta var några år sen, typ fyra-fem år sen. Efter det så jobbade jag på Erikshjälpen och där är jag fortfarande kvar. Jag kollar vilka cd-skivor som är bra att sälja och vilka som ska slängas. Om skivan blänker och inte är smutsig med repor så brukar de funka, men det jag kan bli trött på är att vi ibland får in tomma fodral utan skivor… det är helt värdelöst. 

Bor du själv? 

Ja jag bor själv i en lägenhet och det har jag gjort ganska så länge. Jag lagar all mat själv, jag är ganska duktig men det är inte så kul. 

Vad händer på fritiden då? 

Jag älskar att fiska, främst fiskar jag i insjöar, för två-tre veckor sen fick jag en gädda. Jag åt upp den sen, men det är så fruktansvärt mycket ben, det är hopplöst. Jag bor mellan Hylte och Rydö, så jag fiskar främst runt femsjö. Jag tycker om att vara ute i naturen. 

Sen gillar jag att göra egna filmer, jag har en egen kamera, så jag brukar filma lite av allt möjligt. Jag filmar naturen och olika händelser. Jag kollar mycket på film också, Beck och Tintin bland annat. Ibland kollar jag på fotboll, då kollar jag på HBK eller Hyltebruk IF. Jag tycker om att resa, senast var jag på Kanarieöarna med familjen, jag är en strand människa! 

Tar du främst en öl i baren eller en glass på stranden? 

En glass på stranden… Men det är bra att skifta lite, så man gör någonting ena dagen och sen något annat andra dagen. 

Vad tyckte du va spännande med variabeln? 

Det lät lite roligt att intervjua folk och kanske göra lite filmer. 

 

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln