Noras Jul

Fram till Julafton

Varje år innan Julafton, brukar min familj ha en advents fika vid varje advent. Mesta dels har vi pepparkakor och lussebullar, vi brukar få glögg, saft eller läsk att dricka. Under någon av helgerna brukar vi också klä granen tillsammans. Trots att jag och min äldre bror är vuxna får vi fortfarande chokladkalendrar. I år köpte jag också en special kalender runt 600kr. Och eftersom den är engelsk får jag öppna 25 luckor. 

Den 23 december brukar jag, min mamma och mormor spela bingo lotto på Uppesittarkvällen. Vi har gjort det i 5 år. Så det har blivit lite av en tradition. Vi brukar ha läsk, snacks och andra godsaker under kvällen. Ofta är vi nära att vinna, men inga storvinster ännu. 100kr är det enda jag har vunnit. 

Julafton

På själva Julafton brukar vi ofta åka hem till någon släkting eller hålla det hemma hos oss. De flesta gånger ha varit hos min farfar. Vi får julmat och sen får vi gröt, men jag får chokladpudding eftersom jag inte tycker om gröten. På kvällen när vi kommer hem eller när gästerna har gått får vi öppna paketen.  

Vad jag tycker är bäst med julen är nog den goda maten, öppna paket, och förstås träffa släktingar man inte ser ofta.