Min Julledighet

De flesta dagarna satt jag och spelade på min dator, eller arbetade med mina videor. Den 23 var jag, min mamma och morbror hons min mormor och spelade Bingolotto. Vann ingeting, men roligt var det.

På Julafton firade vi hos farmor. Jag träffade några släktingar jag inte har sett på länge. Jag kände knappt igen två av mina kusiner. Jag har inte sett dem på över ett år. Efter vi hade ätit, såg jag på när min yngsta kusin spelade lite roblox på min lillebrors telefon. Det var super kul och på kvällen när vi var hemma, öppnade vi paketen. Jag fick ett par nya mjuka tofflor, några samlarkort och en ny pärm att ha de i. Fick också lite pengar från min farfar och mormor.  

Jag gjorde in mycket de flesta dagarna, jag köpte två lotter inför Nyårsafton. Jag vann inget den kvällen heller. Sen tittade jag bara lite grann på raketerna. Var för kallt att stå på balkongen. 

Allt var bra tills den 4. På den kvällen upptäckte jag när jag försökte hålla Roxy, att hon var smal. Dagen efter ringde vi Vettris, nåde inte fram, så min mamma lämnade ett meddelande. När de ringde upp fanns det ingen tid, så vi fick komma in på måndagen. Vi försökte också ringa djursjukhuset, men de kunde inget om chinchillor.

Vi fick förslag om att ta henne till Blåstjärnan, ett djursjukhus i Göteborg. På måndagen ringde Vettris, och sa att veterinären inte hade mycket kunskap av chinchillor, men vi kunde ändå komma in och få henne undersökt. Hon berättade att den enda som hade kunskap kunde hon inte få tag på, för han var på andra sidan jorden. Efter undersökning skrev hon ut lite medicin för henne och sa att vi skulle behöva mata henne med Critical Care, och att de skulle ringa på onsdag, när den andra veterinären var tillbaka. När vi äntligen kunde åka hem, blev det bara värre. Första bussen blev inställd och nästa skulle komma om 20 minuter. Vi gick in på Arken Zoo och handlade lite så länge. När nästa buss kom var den full med folk med resväskor. Jag var rätt trött efteråt och somnade efter jag hade kommit hem. När Vettris äntligen ringde, så sa de att inte var något allvarligt fel med henne, men vi måste mata henne ett tag. Blev lite svårt efter hon bet sönder sprutan vi matar henne med, tur så hade vi en till. 

Förutom problemet med Roxy, var min ledighet ändå rätt bra. Det värsta var nog att behöva vänta tills måndagen, för att undersöka henne. Jag hade svårt att sova ordentligt för jag var rätt så orolig för henne. Kanske borde Vettris ha öppet på helger? Speciellt för akuttider. 

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln