Maria Christoforaki, bordtennisledare.

Tjalle besökte ’Tjejfestivalen’ som höll sitt första läger i Halmstad Arena, där de under tre dagar samlade bordtennistjejer för att spela bordtennis. Tjalle intervjuade projektledaren Maria Christoforaki.

Hur ser framtiden som bordtennisledare ut? 

Det är jätteroligt att vara ledare och målet är att jag ska vara med på OS en dag med seniorlandslaget. Men det krävs många resor och jag vet inte om jag skulle klara mig med att vara 80% av året på väg utomlands med tävlingar.

Vad gör du på fritiden? 

Jag gillar att läsa och kolla olika program och serier.

Hur länge har du bott i Grekland? 

Jag har bott i Grekland i hela mitt liv fram till 2016, då flyttade jag till Sverige.

Vilka sportgrenar har du tävlat i? 

Jag har tävlat i bordtennis, men när jag var liten tävlade jag i simning också.

Har du tävlat i OS i ditt land? 

Nej tyvärr inte, OS var min största dröm men tyvärr misslyckades jag.

Vilka är dina bästa placeringar i bordtennis? 

Jag har 5:e plats på skol-VM, 9:e plats på EM (singel), 9:e plats på EM (lag) 2:a plats på Balkan mästerskap (singel) och många nationella tävlingar i Grekland på senior- och ungdomsnivå, (lag, singel, dubbel och mixeddubbel).

Gillar du musik? 

Jag gillar mycket att lyssna på musik!!!

Gillar du grekisk musik? 

Jag älskar grekisk musik. Inte allt, men de mesta.

Vad gör du på vintern eller påsken? 

När det är vinter fryser jag i Sverige, haha. Men när det är jul jobbar jag, för det är den bästa perioden att ha läger med tjejerna. Det är samma på påsken. Det var längesen jag firade jul och påsk med familjen i Grekland.

Hur lärde du dig svenska?

Jag gick på SFI, sedan lyssnade jag på på svenska hela tiden på jobbet. Men jag är fortfarande inte duktig på att prata.

Varför borde fler spela bordtennis? 

Bordtennis är den roligaste idrott som finns. Det hjälper mycket i hälsan och det är en kul idrott för att alla kan spela och njuta av idrotten.

Om du har något annat du vill säga så skriv det här… 

Jag är jättetacksam över att jag fick bli intervjuad av dig.

Lycka till med allt, kram, din kompis Maria!

Senaste artiklarna

Rasmus stolthet.
Vad vet ni om alla hjärtans dag?
Funkisfestivalen
Att överleva en katastrof…
Musik: Noras topp 10 lista.