Legitimation, ja tack!

Igår skaffade jag ny legitimation, det var kul. Jag har inte haft ett på massor av år och det har gått bra ändå för alla känner mig och vet att jag klarar mig. En fredag, eller om det var lördag, hade jag förlagt mina nycklar och så gick jag fram till en som jobbade i baren och frågade om de hittat några. Det hade de! De ville bara veta att det var samma färg som mina. Men så ringde min trogna vän Rogner mig förra veckan och sa att jag måste ha ID? “Kan jag inte vänta med det?”
“Nej. Vad gör du nästa vecka?”
“Ingenting på torsdagen”, sa jag.
Så då stack vi till polisstation och fixade det. Vi tog en bild och jag fick ta av glasögonen, det kändes lite konstigt. Så frågade polisen: “Hur gammal är du då?” 59.

Nästa vecka ska jag få id-kortet och då ska jag ha kul på lördagen. Det ska bli skönt. Men jag tänker också på alla som inte får ha id, det är hemskt. Jag känner några som inte har legitimation. De gillar ju att spela spel och köpa öl, men de har fått tillstånd att köpa öl, specialtillstånd. De som inte har id kanske inte är från Sverige, kommer från ett annat land. Det tycker jag är orättvist som in i bomben. Du kommer från ett annat land, helt korrupt och du har familj, mamma, pappa och barn som söker någonstans att bo. Jag tycker att de ska få stanna här och inte vara på flykt. Jag är Amnestyanhängare och har varit länge.

/Per

Senaste artiklarna

Rasmus stolthet.
Vad vet ni om alla hjärtans dag?
Funkisfestivalen
Att överleva en katastrof…
Musik: Noras topp 10 lista.