Johan och Tjalles tankar om sommaren

Johan och Tjalles tankar om sommaren. 

Johan

Det blir ljusare kvällar om våren, det är härligt. Då kan man gå ut på en promenad eller cykla i det vackra vädret. Ibland sitter jag ute på altanen och tar en varm kopp kaffe och njuter av solen. Ibland åker vi ut på utflykt till Skåne eller Danmark faktiskt, men det var längesen jag var i Danmark. Jag tycker det är så mysigt i Danmark, där gå vi på stan och tittar i affären och sen brukar vi handla någonting med oss hem. Vi brukar gå till restaurang och äta god mat och ta en kall god öl, kanske korvar och lite wienerbröd med choklad i mitten. Vårkänsla och kärlek om vår är så skönt och härligt vårväder, då får vi träffa mina kompisar också och släkt och vänner och umgås med dom. Om våren är det ljusa kvällar och det är så vackert. Gräset är så skönt och mjukt, man kan gå barfota i gräset och lyssna på fåglar som sjunger och kvittrar och sen svävar över himlen. 

Sol och vår, barn som leker på gatan och springer runt, så gör barn och bland brukar dom skrika, så gör dem också.  Ett barn cyklar runt på gatan och hoppar på studsmatta, leker med leksaker. Vuxna åker runt på utflykt tillsammans, ut på landet eller in till stan och träffar kompisar, också ibland ligger vi ner i gräset och tittar upp mot himlen och lyssna på fågelsången och bara njuta av det. 

Tjalle

 

Nu är sommaren här. Ljusare tider fram till vårdagjämningen där natt och dag är lika långa. Då blir det sommarkänsla. Den 25:e mars kunde man börja äta våffla och sen kan du äta våffla hela sommaren. Den svenska våfflan är gjord av smet som finns i affären, sen gräddas den i våffeljärn, den är mellan stor. Belgiska våfflan är fluffig, som en större variant än den svenska våfflan. Smakerna är nog sylt och glass, den bästa sylten är jordgubbssylt tycker jag. När jag var i belgien 2017 och 2019 så åt jag belgisk våffla och då hade vi glass på dem. Våfflor är stort i belgien.  

 

Senaste artiklarna

Rasmus stolthet.
Vad vet ni om alla hjärtans dag?
Funkisfestivalen
Att överleva en katastrof…
Musik: Noras topp 10 lista.