Jag är orolig…

Idag när jag pratade med en av mina chaufförer i färdtjänsten, så sa han att deras företag kanske skulle gå i konkurs. Jag blev helt chockad, det blir ju inte så trevligt då tänkte jag. Coronaviruset (covid-19) ställer till det för alla. Folk förlorar sina jobb, företag stänger, Dramalogen, kören och inre ringen är inställt och man får jobbat hemifrån och allt sånt. Det är tråkigt och jag gillar inte att vara hemma. Men så är det för alla. Det är lika för alla med den saken.

Men vad händer om vi förlorar vår färdtjänst? Alla behöver inte färdtjänst, men jag behöver det överallt. Jag går med rullator och kan inte ta mig runt med buss, utan behöver färdtjänst till jobbet och mina aktiviteter.

Just nu så handlar min personal åt mig, för jag vågar inte gå ut. Jag tvättar händerna hela tiden. Vatten, tvål, handsprit. Om och om igen. Man får inte kramas eller ta i hand. Jag får inte träffa mina kompisar och de får inte träffa mig.

Jag längtar tills detta är över, tills jag får träffa kompisar och gå på aktiviteter och komma tillbaka till Dramalogen. Men om färdtjänsten går i konkurs, hur ska jag då ta mig dit? Hur ska vi som behöver den hjälpen göra då?

Jag är orolig för detta viruset, men jag är också orolig över vad viruset gör med framtiden.

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln