Intervju med Malkolm Nilsson-Säfvqvist. Fotbollsmålvakt i HBK.

Nyligen gift, nybliven förälder och förstamålvakt i HBK. Variabeln intervjuar Malkolm nilsson om de förändringar som han genomgått de senaste året. Föräldraskapet, situationen kring Corona och om han ser sig själv som romantisk.  

En intervju i två delar av Ann-Kristin Eriksen och Johan Lindegren. 

Ann-Kristin Eriksen var nyfiken på detta… 

Hur är det att ha blivit pappa?
Det är helt fantastiskt. En otroligt häftig känsla. 

Sover du gott om nätterna?
Jag sover faktiskt väldigt bra än så länge. Blir lite blöjbyten men annars sover hon bra och jag med.

Är du morgonpigg på morgonen?
Jag är en verkligen ingen morgonmänniska. Behöver 2-3 espressos innan jag vaknar ordentligt. 

Hur länge har du spelat fotboll?
Jag har spelat fotboll sen jag var 5 år gammal. Det blir alltså i 22 år. 

Har lång är en match?
En match är två halvlekar á 45 minuter. Alltså 90 minuter plus några tilläggsminuter. 

Skriver du dagbok?
Nej det gör jag inte. Gjorde det ett tag när jag var yngre. Önskar dock att jag hade gjort det. Hade varit roligt att ha när man blir gammal. 

Är du gift?
Ja jag är gift. Vi gifte oss den 3:e januari i år. 

Hur ser en dag ut när du ska spela match?
Det börjar med en stor och god frukost. Sen träffas vi i laget och kör lite rörlighet och aktivering av kroppen. Sen är det gemensam lunch innan vi får åka hem och vila en stund. Sedan bär det av mot arenan och matchen. 

Hur ser en vanlig dag ut?
Börjar med att ta hand om dottern innan frukost. Sedan tar jag mig till träningen och tränar fram till 12.30 ungefär. Sen är det lunch och mys med dottern och kanske en promenad eller två. Vissa dagar blir det något pass i gymmet också.

Har du myskväll på lördagen?
Alltid! Härligaste dagen på veckan. 

 

Och Johan Lindegren passade på att ställa dessa frågor…

Gillar du konst?
Jag kan tycka det är kul men det är inget jag lägger någon tid på vanligtvis. 

Är du romantisk?
Det tror jag nog att jag är. Men det får man nog fråga min fru om. 

Spelar du musik?
Spelar inget instrument själv men älskar musik. Bland det viktigaste i mitt liv. 

Lagar du mat?
Ja, är vegetarian så blir bara böner, linser och annat gott. 

Är det viktigt att vila?
Väldigt viktigt. Nästan lika viktigt som träning och kost.

Hur ofta tränar du?
5-8 gånger i veckan

Vad gör du när du är hemma?
Spelade en del PS4 innan men nu är det mest att umgås med dottern och min fru

Hur påverkar Corona dig?
Att jag inte jobbar lika mycket och får inte vara på arbetsplatsen lika mycket. Sen har jag inte träffat mor och farföräldrar på ett tag vilket är lite ledsamt.  Annars får man som alla andra visa respekt och ha god handhygien. 

5 snabba

Hamburgare eller pizza?
Pizza!

Godis eller chips?
Chips

Böcker eller film?
Film

Vinter eller sommar?
Sommar

Komedi eller action?
Komedi

 

Senaste artiklarna

Funkisfestivalen
Att överleva en katastrof…
Musik: Noras topp 10 lista.
Melodifestivalen 2024
Tålamod enligt Rasmus och Nora