Intervju: Josefin Johansson (comeback intervju)

Vi har tidigare intervjuat den talangfulla Josefin Johansson, ny bok och nya uppdrag betyder ny intervju! 

Hur var det att spela in smartare en femteklassare?

Det var roligt, spännande och lite svårt. Det är ju hemskt många människor involverade i den tv-produktionen som tävlande, barnen och publik. Och det kan ju bli lite extra nervöst när människor ska tävla i teve, om pengar, framför massa människor. Men jag gillade att få va deras trygga punkt.

 

Hur kom du med i tv för första gången?

Oj, bra fråga, jag minns inte riktigt min första gång. Det kan ha varit när min kompis jobbade på lokala TV4-stationen i Halmstad och dom skulle filma en egen vädervinjett. Till den behövde dom en som skådespelare i regnjacka mitt i strålande sol. Eftersom jag kände några där fick jag testa och också göra jobbet. Har inte sett den sen dess haha!

Vad jobbar du med när du inte är i tv?

Då gör jag lite olika saker, ståuppar på comedyklubbar, skriver böcker, gör musik och underhåller på företag. 

Vad har du älsklings mat?

Jag har varit vegetarian i snart 25 år så nåt utan kött. Älskar svamppasta och pad thai med tofu.

Vad tycker du inte om att göra?

Jag tycker generellt inte om att göra sånt som jag är dålig på men det kanske jag borde göra ännu mer då för att öva mig. Men till exempel att fylla i ekonomiblanketter för bokföring eller dammsuga. Usch va tråkigt det är. 

Vad tycker du om att göra?

Jag tycker mycket om att sy, jag gick en kurs in att göra om gamla grejer till kläder i somras, så det vill jag göra mer. 

Vad gör du när du är ledig?

Springer en runda och badar. Älskar att va i vatten, året runt. Nu närmar sig vintern med kallbad och man får basta, MUMS!

Vilken din bästa film?

Åh det är så dumt, jag minns aldrig några filmer. Men nån jag sett många gånger är Pitch Perfect, den gillar jag. Och min och min bästis Antons bästa film Miss Congeniality.

Vad handlar din nya bok om?

Den heter Dynamitgummor och handlar om alla kvinnor som vunnit Nobelpriset. Det delas ju ut varje år i sex olika kategorier till människor som gjort stora insatser och av totalt nästan 1000 priser som delats ut är antalet kvinnor som fått det bara 57 stycken. Det är för få så jag och Jonna Björnstjerna som ritat alla bilder i boken ville lyfta fram dom så att fler läser om dom och blir sugna på att forska, skriva och räkna. 

Har du körkort?

Ja, det har jag. Tog det i Malmö när jag va 25 år på första uppkörningen och jag är så glad att jag aldrig mer behöver övningsköra haha!

5 snabba:

Cyckar eller går du – Cyklar! Älskar att swisha fram

Godis eller salta nötter – Nötter

Går du upp tidigt eller tycker du att sovmorgon – Älskar sovmorgon

Ser du på skräck film eller ser på komedi –Usch jättelättskrämd, det blir komedi

Tycker om att festa eller vara hemma? – Tycker om att festa hemma!

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln