Gott utan gluten, glutenfri mat på nätet!

När jag fick reda på att jag hade celiaki, kändes det jobbigt. Många affärer har inte super mycket glutenfritt. Mesta dels har de pasta, pizza, bakverk och ett par snacks. Tills jag hittade sidan Gott utan Gluten. Där finns det många olika sorters glutenfria produkter för alla som har celiaki. Jag gjorde en intervju med Ann Bomark, ägaren av sidan.  Se mer här: www.gottutangluten.com

  1. Hur kom du på idén med ”Gottutangluten”? 

Jag jobbade på ett företag som säljer asiatiska livsmedel och de hade en massa glutenfria produkter bland annat snabbnudlar som jag alltid velat prova men jag trodde inte det fanns glutenfria varianter.  När vi försökte sälja in de till dagligvarubutiker fanns inget intresse så i ren frustation startade jag webbshopen. Jag hade under flera år webbshopen som en bisyssla och jobbade med den på kvällar och helger.

  1. Hur får ni tillgång till allt ni säljer? Har ni något stort lager? 

Jag köper oftast om möjligt direkt från leverantören. Om de kräver att man köper volymer som är för stora för mig brukar jag försöka köpa via grossister. Jag har mitt lager på 80 kvm så det är inte så stort.

  1. Hur länge har sidan funnits? 

Första beställningen såldes i slutet av februari 2017.

  1. Hur marknadsför ni er, har det varit svårt att nå ut? 

Vi gör ingen större reklam – är på Fb och Instagram samt försöker när det är möjligt vara utställare på mässor.

  1. Hur många beställningar har ni på ett år? 

Förra året hade vi ca 4000 beställningar

  1. Har ni något mål med sidan, te.x försäljning eller att hjälpa andra? 

Jag har hela tiden tyckt att det är roligt att hitta produkter som jag själv saknat – eller andra saknar. Vi är tre generationer som har celiaki så det är både min mamma, min son och jag så önskningarna är lite olika. 

  1. Hur känns det att sidan har blivit så lyckad? 

Jag är lite förvånad över spridningen men samtidigt glad och det gör mig mer ivrig att hitta fler bra glutenfria produkter (jag har en hel lista med produkter jag letar efter).

  1. En personlig fråga, vad är din favoritprodukt hos Er? 

Just nu tror jag det är de mjuka kakorna från La Granja

 

 

Senaste artiklarna

Rasmus stolthet.
Vad vet ni om alla hjärtans dag?
Funkisfestivalen
Att överleva en katastrof…
Musik: Noras topp 10 lista.