Gör egna presenter i jul! 

Snötäckta landskap, uttjatad musik, god mat…och stressen över att köpa massa presenter…Vi känner igen den känslan allihop. Det finns inget värre eller något som gör mer ont när en present du valt att ge inte är vad de ville ha? Så om du letar efter något speciellt och unikt, något utan dess like, kanske du borde överväga att ge en handgjord present nästa gång istället för att köpa något i affären.

Att göra egna gåvor hemma betyder inte alltid att de kommer att kosta mindre, ibland kan det kosta mer att köpa material än att köpa en färdig produkt i butiken.Poängen med att ge handgjorda gåvor istället för något som finns i butiken är att ge något som är personligt och individuellt till den som får gåvan. Du kanske inte alltid sparar pengar, men du ger en särskilt meningsfull gåva.

Om du inte känner dig helt övertygad ännu, kanske jag kan övertyga dig. Här är mina skäl till varför du borde göra egna julklappar istället för att köpa dem.

1 Det är roligt.

Att ta fram pennor och papper, skapa något med egna händer och få ett leende är en härlig känsla och långt mer uppskattad än något du köpt i affären. 

2 Ibland är det billigare.

Ibland kan det löna sig att köpa material och visa sin kreativa sida istället för att slänga hundralappar på saker som inte har något större värde. 

3 Det är snällt mot miljön.

Att köpa färdiga produkter gynnar giriga  storföretag som ofta är ansvariga för en stor del av vår miljöpåverkan. Att göra egna gåvor gynnar dig och är en stark spark för alla miljöbovar. 

4 Hemgjorda gåvor har större sentimentalt värde. 

En gåva du lagt ner tid och möda på, oavsett hur duktig du själv tycker att du är, har ofta ett större värde och betyder mer för den kom direkt från tanken och  hjärtat, inte från hyllan i affären. 

5 Du bestämmer kvalitén 

Det finns tillfällen då köpta gåvor är trasiga eller till och med går sönder under frakt. När du gör din egen gåva bestämmer du kvaliteten genom att välja de bästa materialen, teknikerna etc.

6 Överraskningen. 

Det är en otroligt uppfyllande upplevelse att se tårarna eller höra skratten när någon öppnar en gåva du omsorgsfullt gjort åt dem..

7 Kanske en ny hobby.

Att ta tid ur sin dag och skapa något kan vara terapeutiskt   eller ett bra tillfälle att komma bort från våra vanligtvis hektiska dagliga scheman. Det är aldrig fel att ha en ursäkt för att göra det vi gillar. 

Så vad har du tänkt ge dina nära och kära i år? Oavsett vad du ger dem, oroa dig inte, så länge det är något valt med kärlek och omtanke kan du alltid vara säker på att få ett leende… Från oss alla, till er alla, önskar vi på Variabeln en riktigt god jul och lycka till… 

 

Senaste artiklarna

Smash Into Pieces konsert
Ola och Nora: Stolthet
Variabeln testar yoga!