Gacha

Vad är Gacha?

Gacha är flera olika gratis appar, men ändå rätt lika. De flesta använder Gacha Life (GL) eller Gacha Club (GC). Så finns det också Gacha Studio (GS) och Gacha Life 2 (GL2) Du kan designa karaktärer från någon anime man tycker om, eller gå helt crazy med sina egna designs. Till exempel med vingar, svansar och detaljer för ansiktet. Gacha apparna har också små minispel. 

Skillnaden mellan apparna?

Trots apparna är lika har dem olika grejer, bakgrunder, kläder eller ställningar som inte finns i de andra apparna. Apparna har även olika minispel. GL har ett minispel där man matar kaniner. 

Varför använder man Gacha?

De flesta använda gacha för att göra Youtube videos. Till exempel: GMV (Gacha Music Video), singing battles, reaktions videos, memes eller sina egna historier (eller vissa bara kopierar andras historier). Jag använder GL, för den är enklast för mig när jag gör mina videos. 

Gacha YouTubers/Gachatubers

Gachatubers är folk som kan vara från 8 år och uppåt. De flesta kanaler är på engelska, vissa har på sitt egna språk. Vissa YouTubers som har regerad på gacha videos kanske har slutat, pågrund av tittarna kan tycka det är cringe. Såklart finns det några gachatubers som gör videos som är cringe, men alla gör inte det. Som tur finns det fortfarande en del gachatubers kvar som jobbar hårt med att göra bra videos. Man måste se till att karaktärerna ändrar ansiktsuttryck, ställningar eller ser till att munnen är öppen när de pratar. Gachatubers kan ta över 300 screenshots när de gör videos. Vissa gachatubers kan även gå längre genom att animera sina videos. 

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln