Delfiner

Det finns 40 olika arter och 17 olika släkten. De äter fisk, bläckfisk, kräftdjur och sälar. Delfiner lever i flock upp till flera tusen. De kan bli 4 meter långa. De flesta blir mellan 30-45 år gamla, men vissa arter blir över 90 år gamla! De lever oftast i kustvatten och vissa arter långt ifrån land. Delfiner pratar med olika klickljud, de kan dyka 300 meter ner i vatten och de kan hoppa upp till 6 meter upp i luften. De kan väga mellan 50 kilo till 10 ton (späckhuggare)!

Vissa tränas av människor på olika djurparker och gör olika delfinshower. Människor fångar vilda delfiner och tvingar dem att göra konster för nöjesskull och vissa delfiner får utstå djurplågeri. De lägger ut stora nät så delfinerna fastnar. 6.5 miljoner delfiner har dött och varje år fångas det 10 000 delfiner. Tusentals delfiner dödas och säljs till lyxrestauranger. Många delfiner dör i förtid om de blir stressade och inte får leva ett normalt liv. De blir aggressiva.
Det finns delfinplågeri i Australien, USA och även i Europa.

 

WWF, Världsnaturfonden, är en organisation som räddar delfiner.
Det som de gör i olika djurparker med konster och delfinshow, det kallar jag ej för djurplågeri. Det är skillnad att fångas in, dö och att serveras på lyxrestauranger, det är jag emot.
Jag älskar delfiner, de är jättefina, jag gillar deras klickljud och hur de pratar med varandra. Jag älskar delfinmusik, det får mig att koppla av. Jag var på Kolmårdens djurpark och såg en delfinshow och jag tyckte det var fantastiskt och jättebra. Min dröm är att få simma med delfiner på kålmårdensdjurpark.

Senaste artiklarna

Besök på Fjelldalens Slott
Morsdag
Specialvarvet
Ikoner av Variabeln