Auktioner, framtidens onlineshopping.

Hej alla kamrater som är samlare, Per här. Vid varje månads slut så går jag på auktioner hos Martin Aurel. De har olika saker, tavlor, guld och silver grejer men också dyra föremål. 

Jag är uppväxt med auktioner och gamla grejer, veteranbilar som jag kunde se olika auktionshus i Stockholm. Ibland blev jag bjuden på godis och karameller i godishandeln, det var härligt. Nu när jag går till auktioner så gör jag det mest för sällskapet, men även för att jag hade en dröm om att hålla i auktioner själv. Men det är svårt. 

Vad jag gillar med auktioner är att det inte är nya grejer, det är funktionella gamla saker, gamla dockor och massa grejer. Man behöver inte köpa massa nytt hela tiden. Det är onödigt och kostsamt för miljön. Det finns ju jättestora auktionsverk i Stockholm, det är inte riktigt samma grej i Halmstad, men det finns allt. Jag hade velat jobba på ett auktionsverk, men det är skitsvårt att veta vad saker kostar, det var det som sprack. 

Jag har inte köpt så mycket på auktion faktiskt, men det är kul att kolla. Jag står för köp av läsk, kaffe och bullar. 

Det är spännande på auktion och häftigt, olika saker kan komma in när som helst. Mopeder, motorcyklar och bilar. En gammal audi sålde dem, då fick man gå utanför och titta, den var registrerad också.

Jag har alltid gillat gamla bilar och motorcyklar. Jag har kört tvåtaktare en gång i tiden. Den gick i stöpet, stenskott och det gick åt pipan. Auktioner finns på nätet också, men när man är på plats så få man en lapp och så skriker man när man vill ha något. Om en grej kostar 1000 kronor så får folk buda på det och så fortsätter han ge summor, sen slår han, 1, 2 och 3 – pang. Den är din. Då vinner man den. Otroligt spännande. Ni borde testa! 

Per Bladh

Senaste artiklarna

Smash Into Pieces konsert
Ola och Nora: Stolthet
Variabeln testar yoga!