Sci-Fi World 2024 i Helsingborg

Jag och min mamma var på Sci-Fi World, den första mässan vi har någon sin varit på. Det var också härligt att besöka Helsingborg för första gången. Själva mässan var nog det bästa, men ändå kul att se sig omkring innan dess.

     

De fanns en massa olika utställningar, man kunde köpa filmer, pop figurer, tröjor, plushies och mer. Man kunde också tatuera sig. Fast det blev inget av det. På mässan hade det också R2-D2 från ”Star Wars”. De hade också bilen från ”Tillbaka till Framtiden” och Jeepen från ”Jurassic Park”.

Man kunde också betala för att få ta bilder och få autografer från ett par kändisar, som Grace Van Dien, som spelade Chrissy Cunningham i ”Stranger Things”, och Casper Van Dien och Henry Thomas. En annan cool sak på mässan var alla personer som hade klätt ut sig. De flesta hade ”Star Wars” dräkter, men även vissa från olika serier eller spel, som ”Skylanders” och ”Genshin Impact”.

På mässan hittade i alla fall 3 nya Pokémon plushies till min samling och vitfasan från filmen ”Draktränaren 3”. Köpte också mer samlarkort, örhängen och två mystery boxes, plus godis. Vad jag också fick från lådorna var, muggar, klistermärken, pins, 2 nyckelband och 2 halsband. En av dem halsbanden hade jag redan och Bulbasaur halsbandet var det samma som örhängena jag köpte. Min mamma hittade också några grejer hon tyckte om, några filmer, men hon bliv nog mest glad över att hitta Alien drottning pop figuren som hon har letat efter. Det roliga var att hemsidan sa att det tar bara kontanter, men många tog även kort eller Swish. Bra att veta till nästa gång, så man inte har förmycket pengar med sig. Betalade nästan bara med kort. Total spenderade jag över 2000 kr. Vid lunch var vi på restaurangen på övervåningen, tur för mig hade de glutenfritt hamburgare bröd. Gick att äta trots att den var så himla torr. Tyvärr, så var det värsta hamburgare brödet jag har ätit.

Vi tog en sista runda på mässan innan vi lämnade arenan strax efter 2 för ett event i Pokémon Go. Var inte super mycket intresserad att se cosplay tävlingen den här gången. Började också redan bli trött. Nästan gång åker man inte för tidigt och kanske ha ork att se cosplay tävlingen. Kanske man själv kan klä ut sig på nästa mässa. I alla fall var den en roliga dag i Helsingborg. 

 

 

Senaste artiklarna

Sci-Fi World 2024 i Helsingborg
Anime eller cartoon?
Descendants: Rise of Red
Podcast: Ola pratar om naturen
Diggiloo Kväll och Danmarks Zoo