20 års firande i Göteborg

Jag och min mamma tog tåget till Göteborg för att fira mig. Vi besökte Focus-huset, Slottskogen och Nordstan.

Det blev lite problem när vi åkte den morgonen. Vi fick hoppa av i Kungsbacka och ta ersättningsbuss. Tack och lov hoppade vi av innan min ångest började kicka igång. Vi gick in på Focus-huset. Vi besökte Coolcard butiken. De hade massa samlarkort och en mängd spel. Även fler olika version av Monopol. De har har ännu fler samlarkort på deras hemsida.

En man utanför butiken gav min mamma en konstig komplimang.

”Jag gillar mörka tjejer”. Han syftade på hennes hår. Sen frågade han om vi gillade rock. Glad att vi inte stannade länge, det där kändes bara super skumt. 

Sen tog vi spårvagnen till Slottskogen och spelade på äventyrsgolfen. Har nog inte åkt spårvagn på över 10 år. Jag kommer inte ihåg. Det första jag gjorde var att slå bollen i vattnet. Och sen hände det igen. Trots det var det jättekul. Efteråt blev de glass innan vi gick vidare.

Vi såg den gamla polis-stationen. Svårt att tro det vara en polis-station. Ser bara ut som ett vanligt hus.

 

 

 

 

Vi kom äntligen fram till det jag hade längtat tills mest, djurparken. Vi såg sälar, ankor,
pingviner, hönor, älgar och hästar. Pingvinerna och sälarna var nog de mesta intressanta att se.

 

 

 

När vi äntligen var klara där tog vi spårvagnen till Nordstan och åt på McDonalds. Vi kollade runt lite innan vi äntligen tog tåget hem. Det var en jättehärlig dag och superskoj. Längtar redan tills man kanske gör något liknande igen.

Trots att vi åkte till Göteborg för att fira min 20 årsdag, känns det knappt som om jag har fyllt 20. Jag skulle nog inte kalla mig själv för vuxen, men jag antar jag måste räknas som det nu.  

 

 

 

 

Senaste artiklarna

Sci-Fi World 2024 i Helsingborg
Anime eller cartoon?
Descendants: Rise of Red
Podcast: Ola pratar om naturen
Diggiloo Kväll och Danmarks Zoo