Variabeln reagerar del 11

Per inleder med att han vill prata om en ny bilbrand som varit på Vallås.

Per: Min vän hittade bilen och berättade för mig.

Johan: Jag tycker det är hemskt med bilbränder och bomber.

Rasmus: Det handlar om gängkriminalitet och jag tror det handlar om att olika gäng hämnas på varandra.

Per: Jag har jobbat mycket i en vänskapsklubb, en mc klubb. Där var det aldrig något bråk och dem ägnade sig åt pensionärer och omsorg.

Kan det vara så att ordet gäng fått en negativ ’’klang’’ och att det idag låter bättre att man är en klubb?

Rasmus: Jag tror ordet gäng fått en negativ klang mycket på grund ut av att det syns så mycket i media nu förtiden. Säger någon att dem är i ett gäng tänker man direkt att de är ute och gör dumma saker.

Nästa ämne…

Vi går vidare med är Halloween som är till helgen, vad tycker ni om halloween?

Johan: Alla helgons afton är det i helgen och då är det fest. Jag tycker det ska vara fest med tårta och sånt. Men jag tycker inte om att barn ska knacka på, ingen ska knacka på min dörr och få godis.

När jag var liten klädde jag ut mig och gick bus eller godis men nu när det är corona ska ingen göra det. 

Tjalle burrar när vi frågar vad han tycker om Halloween.

Johan: Förra året blev vi sminkade av Lotta och klädde ut oss.

Per: Ja det var roligt. Kolla här.

Per visar upp en bild ur Variabeln nr 6 2019 på sin utklädnad.

Rasmus: Min syn på halloween är att jag gillar själva eventet och högtiden och deltar ofta själv vid den. Jag sitter även gärna hemma och kollar en skräckfilm med en påse godis själv eller med min fästmö. Jag är däremot kluven till ’’bus eller godis’’. Från början handlade halloween om att hedra de döda och visa sin respekt, tända ljus & lägga blommor på gravar. Somliga satt hemma och bad en bön medans vissa gick till kyrkan för att hedra de döda. Jag känner mig som en av de ända unga kvar som fortfarande går till kyrkan för att tända ett ljus. Jag har själv aldrig sprungit bus eller godis, jag tycker det inte är tryggt att knacka på en okänd dörr.

Johan: Helgon dagen är så viktigt för oss. Vi måste tänka på döden som ligger där nere. Jag känner många som ligger där nere i graven. Jag ska åka till graven och titta sen måste jag tända ett ljus. Jag har önskat mig att dom ska leva, min önskedröm är att dem stannar kvar men det går inte alls dom vaknar inte upp. När jag är hemma hos mig då tänker jag på att tända ett ljus och mina lampor ska skrämma bort odjuret. Alla kan inte leva hur länge som helst nån gång måste man dö men vi kan tänka på dom ändå. Som mina kompisar som ligger där och dom andra som ligger där, jag måste tänka på mina kompisar, mina släktingar och mina hundar som ligger där. Därför firar vi halloween. Varför vi firar halloween är för att vi kan ha en fest, äta gott, god mat och massor av godis och popcorn chips och vi dricker öl eller whiskey eller god drink och tilltugg. För att minnas de som gått bort. 

 

Senaste artiklarna

Variabeln Podcast: Boende
Tjalles jul
Lego – Den gränslösa leken
10 snabba med: Dogge Doggelito