Variabeln reagerar del 10

Peter Madsen, dansken som mördade den svenska journalisten Kim Wall, rymde från fängelset den 20/10. Vad tänker ni om att han rymde ur fängelset?

Johan: Jag ska berätta allting om vad de gör i fängelset. När man är gripen för mord efter att ha dödat en journalist, då är man fast i fängelset. Där vill man inte sitta och då rymmer de. Jag tycker att det ska man aldrig göra. Rymma. För då kan han rymma igen och döda folk igen.

Tjalle: Jag tänker att det kallas för häktet väl? 

Johan: Det är knasigt att rymma från fängelset. Vi vill inte se en mördare gå lös. Jag tror han slog ner vakterna och sen bröt upp gallret och slog ner vakten och sen rymde han. Lurade dem.  

Per: Jag vet inte så mycket om sånt här. Jag är Stockholmsbo, jag vet ingenting om det. 

Johan: Jag vet lite om Danmark och Halland, när han är fri så fortsätter han med mord. Då kan han dra vapen mot folk och hota och så. Det är ska man aldrig göra. Han utnyttjade en person. 

Per: Jag bodde nära ett fängelse. Jag var rädd varenda helg. Jag litar inte på någon på det stället. 

Tjalle: Jag är rädd för fängelser. Om man hamnar i fängelse så har man ingen familj kvar. 

Johan: Jag gillar inte fängelset, jag har varit där också. Det verkar obehagligt faktiskt. Sitta ensam bakom galler.

Per: Fängelserna behöver bli bättre, folk kan inte rymma hit och dit. 

Rasmus: Jag är inte nöjd med fängelser eller lagarna kring det.  Jag vill att det ska bli hårdare straff. Livstids fängelse i Sverige är 10 år tror jag, det är inte livstid, det är skitsnack enligt mig. 

Per: Det ska bli hårdare straff. Det är svårt att säga, men något straff ska ju alla ha som gjort fel. Men de som inte gjort fel ska få gå fria och leva livet. 

Johan: Hårdare straff tycker jag.

Senaste artiklarna

Variabeln Podcast: Boende
Tjalles jul
Lego – Den gränslösa leken
10 snabba med: Dogge Doggelito