Trafikolyckan

Det var en onsdag och jag var på väg till Dramalogen för att jobba med Variabeln. Jag satt i taxin och helt plötsligt smällde det. Det var en röd bil som krockade med taxin bakifrån.

Jag satt i framsätet och hade bilbältet på vilket var tur, men jag slog i bakhuvudet mot nackkudden. Du måste ha bälte på dig, annars kan du skada dig allvarligt! Jag och taxichauffören var välbehållna. Ambulansen kom fram till mig och sjukvårdaren tog handen om nacken och hjälpte mig ur taxin. Jag var så chockad, rädd och ledsen. Taxichauffören tröstade mig, vi stod på Laholmsvägen. Chauffören i den röda bilen hade pratat i mobilen när det hände, det är svårt att hålla ratten då för man tappar fokus. Han körde rakt in i taxin med en smäll. Man får inte ha mobilen i ena handen och ratten i andra. Det är förbjudet! Jag var livrädd och grät, mina vänner på Variabeln tröstade mig. När jag åkt till daglig verksamhet berättade jag vad som hänt och de skickade hem mig. Det var jobbigt eftersom jag precis krockat. Personalen på mitt boende sa att jag inte fick cykla till kören eller till apoteket. Det gjorde mig ledsen, min dag var förstörd. På kvällen fick jag inte sova, jag kunde inte. Jag låg och tänkte på det som hänt med taxin.

Till dig som kör bil och använder mobilen samtidigt: Det är dåligt! Det är olagligt! Stanna bilen, annars kan det ske en olycka!

Senaste artiklarna

Tjalles jul
Lego – Den gränslösa leken
10 snabba med: Dogge Doggelito
8 Snabba med Peter Settman