Rock ’n’ Roll festivalen

Viktoria Rockers förening har tillsammans med Lars Lundqvist arrangerat Rock´n Roll festivalen på Najaden som spelade två konserter den 3:e mars. Biljetterna har varit slutsålda i två månader och konsertsalens ca 460 platser var fyllda.

Hur kom ni på idén med konserten?
Vi har varit på Borggården i 8 år ihop med Nissan Jazzband, men nu blev det inget där. Så var Lasse på oss med att vi måste ha konsert och nu blir det Najaden istället med nya band. Lars Lundqvist har varit generalen som fixat orkestrar och marknadsföring, berättar Kjell Karlsson från Viktoria Rockers.

Hur länge har ni spelat ihop och hur uppstod Viktoria Rockers?
20 år har vi spelat tillsammans, svarar Herbert Johansson
Det började med att två eller tre killar träffades i ett kök på Viktoria gatan, berättar Kjell.
Vi drack några öl, åt smörgåstårta och lyssnade på en gammal jukebox. Vi hade gitarrerna med, men vi kom från olika band egentligen, men sen helt plötsligt började vi spela ihop, fortsätter Herbert.
Vi träffades på Viktoria gatan så då blev det Viktoria Rockers, fyller Willard Stawgren i.

Hur tycker ni att arrangemanget har gått?
Jättebra eftermiddag, svarar en glad Gunnar Johansson..
Eftersom det är tre olika grupper så blir det så stor musikalisk spridning så publiken hinner inte bli trötta på en grupp för då kommer nästa, tillägger Billy Jonsson.

I pausen gick jag ut bland publiken och träffade ett härligt gäng som hade det trevligt. Jag frågade dem vad de tyckte om musiken. “Kanonbra!” tycker Militza Larsson och får gensvar av Ulla Schuman. “Ja och väcker gamla minnen!”

Vad tycker ni om arrangemanget?
Väldigt trevlig att det ordnat sig här på nya Najaden, säger Ulla.

Vilken låt har varit bäst?
Oj! Det var svårt, fortsätter Ulla. Någon av de sista. Edward och Oa är bäst tycker jag.
Alla Elvis gillar jag. Men jag älskar ju jazzmusik och saxofon är mitt favoritinstrument, svarar Boje Jarl.

Andra akten innehöll bland annat ett fantastiskt tårdrypande nummer av “Dixie Land” och på slutet var det utlottning av olika skivor och signerade affischer. Efter konserten fick jag följa med till logerna och träffa Edward, Oa and the Hayriders. Det är ett pussel att hitta rätt människor att spela med tycker Oa när jag frågar hur de alla träffats, men de är nöjda med den nuvarande konstellationen. “Vi har roligt ihop! Man ser fram emot att spela.” När jag frågar hur det kommer sig att de blev tillfrågade att vara med svarar Edward skämtsamt. “Vi är det bästa Halmstad har att erbjuda!”

Konserten innehöll mycket Elvis låtar och jag fick chansen att prata med Börje Andersson och Tommy Lindgren från bandet Elvis 4 Ever. Deras kläder är specialsydda efter Elvis mönster och pärlorna är beställda från USA.

Men vad är så speciellt med Elvis?
“Elvis är den ensamma artist som sålt flest skivor i hela världen, bara the Beatles har sålt fler och de är en grupp. Han tar alla genrer rock´n roll till tango,” svarar Tommy.
Under kvällen har Tommy även varit konferncier och när jag frågar varför han blev tillfrågad till det är Börje snabb. “Han är bäst!” De har spelat var för sig sedan 1967, träffades genom att köra raggarbilar och bildade band men hade sedan uppehåll i många år. Deras vägar korsades igen för 5 år sedan. “Reunion”, skrattar Börje.
“Vi spelar mycket på äldreboenden, pensionärsträffar och på campingplatser på sommaren”, berättar Tommy. “I musiken gäller det att vara ödmjuk. Vi är små myror som vill blanda oss med en stor publik och skapa glädje”, fortsätter han.

Under konserten har Elvis 4 Ever slagit sig ihop med Martinos som också nyligen återförenats.“Vi började 1979 och spelade tillsammans i 23 år sen har vi haft uppehåll i 26 år och nu har vi börjat igen”, berättar Martin Pålsson. De tycker det är roligt att det är en sån bredd på musiken. “Vi bjuder på en strut med karameller, lite av varje” skrattar Magnus Pålsson. “Det är väl ett bra avslut?” Det håller jag med om och tackar för mig. Jag lämnar Najaden uppfylld av fantastisk 60-talsmusik och härlig stämning.

Senaste artiklarna

Variabeln Podcast: Boende
Tjalles jul
Lego – Den gränslösa leken
10 snabba med: Dogge Doggelito