Ola Magnusson

Jag heter Ola Magnusson och jag har jobbat som kulturchef sedan 12 augusti. Bor i Halmstad, två barn Love 8 år och Alicia 3 år, full fart dag som natt. Kommer från Uppsala, flyttade hit 92 och har bott i Halmstad sen dess. Har en bakgrund inom friskvård, golf och som lärare. Senast har jag jobbat som idrott och fritidschef i Halmstad kommun.

Vad är det viktigaste med kultur?
Jag tänkter då på samhällsutveckling. Det kanske låter lite flummigt. Om vi ska utveckla ett samhälle på ett bra och hållbart sätt så är kultur en otroligt viktig del av det. Både för att skapa en trygghet, men också för att binda ihop ett samhälle så det blir demokratiskt, en stad med hjärta.

Vad går du helst på när det gäller kultur?
Film och musik är områden inom kultur som jag uppskattar mest just nu, men när jag var barn så tittade jag mycket på teater.

Vad är viktigast med ditt jobb?
Att föra fram kulturen som en viktig del av Halmstads själ eller hjärta, att vi blir en naturlig del som utvecklar Halmstads framtid.

Har du någon idol?
Jag har förebilder; min mamma har jag som förebild, hon lever inte längre men hon finns hos mig. Starka ledare som Nelson Mandela. Jag tycker att Greta Tunberg är en otrolig idol som många unga ser upp till. Hon är en inspiration för mig också, att göra saker som man egentligen inte borde göra, men tror man på något så ska man göra det ändå. Sen har jag även idrottsidoler, en är basketspelaren Michael Jordan. Fast honom tänker jag inte så mycket på längre det var mest när jag var liten.

Vad ser du helst på TV?
Serier. Allt från kriminaldeckare till tramsigare serier som Walking Dead, där man inte behöver tänka så mycket när man tittar.

Vilken bok läste du senast?
Senast, det var igår kväll, för min åttaåriga son. Jag läser mest böcker för mina barn just nu och jag läser inte så mycket skönlitteratur för min egen del. Det blir mest styrdokument, budgetar och strategisk plan på jobbet.

Tränar du?
Nej, inte just nu. Men jag har skaffat ett träningskort så jag har inga ursäkter längre.

Vad gör du när du ska vara romantisk?
Nu börjar frågorna bli tuffa här. Romantisk för mig handlar inte om att göra det som är förväntat, som att köpa en blomma på alla hjärtans dag, utan att överraska lite när man minst anar det. Och se till att ha skaffat barnvakt utan att hon jag lever ihop med vet om det, sen så hittar vi på något oplanerat bara vi två.

Vad gör du och familjen när det ska vara fredagsmys?
Vi brukar mest ha fredagskaos. Det blir så när man har en treåring och en åttaåring. Men då brukar vi beställa pizza att äta tillsammans, och så myser vi lite i soffan. Sen blir vi trötta väldigt tidigt och går och lägger oss och kollar på serier när barnen har lagt sig.

Vad tänker du när jag säger “ansvar”?
Ett viktigt ledord för mig som ledare. Att man tar ansvar och försöker inspirera andra att ta ansvar.

Fem snabba

Kaffe eller te? Kaffe
Sommar eller vinter? Sommar
Cykel eller bil? Bil. Men usch, får man ens säga det?
Hund eller katt? Katt
Vad tar du med dig till en öde ö? Fiskespö