Ingen vill vara ensam

Jag har valt att skriva om att ingen vill vara ensam och varför jag tycker det är tråkigt att vara ensam och vad man kan göra istället.

Ingen vill vara ensam, för det är inte så roligt. Jag känner att det är trist att vara ensam och jag behöver mycket service och stöd. Ibland kan det vara lätt att känna sig ensam när man sitter i sin lägenhet och då kan man också känna sig otrygg. Jag vill ha mer sällskap med personalen och jag hade också önskat att få mer gemenskap med mina vänner. Men nu ska jag berätta vad man kan göra för att inte känna sig ensam.

Jag är med i teatergruppen stjärnan och Citykören, jag har märkt att jag behöver spela musik för att känna mig glad, för då får jag träffa härliga människor och sjunga. Jag har trevlig personal och många vänner och kompisar som gör mig glad också. Man ska alltid vara öppen och positiv och ärlig. Då blir allting roligare. Åsa och Malin är underbara, trevliga, ledare! Dem tar hand om alla som spelar teater och dem är alltid glada och pigga!

Det är kul att vara på Dramalogen, för där är det många som jag känner. Jag har en bra lösning till andra som känner sig ensamma och det är att också vara med i glada gänget, dem kan vara med i gruppen, vi har myskvällar med personalen. När jag känner mig ensam så brukar jag umgås med mina vänner, fika och sjunga, då blir jag ofta på bättre humör.

Mina topp 3 bästa tips som man kan göra med sina vänner, istället för att vara ensam är:

Åk på utflykt! Hitta på saker, till exempel åka till Liseberg eller till Båstad eller till Diggiloo.
Sjung. Det är jättebra att sjunga. Man kan gå på Funkisfestivalen också, den är jättebra!
Prata med varandra. Ibland kan det vara skönt att bara prata med varandra också.

Senaste artiklarna

Tjalles jul
Lego – Den gränslösa leken
10 snabba med: Dogge Doggelito
8 Snabba med Peter Settman