Den röda bollen

Betyg

Den röda bollen är en föreställning som var i Halmstad och spelade. Dom kom från Frankrike egentligen. Det var en romantisk föreställning som handlar om figurer som rör på sig. Det var svartklädda människor som inte syntes som styrde figurerna. Det handlar om en blå och en gul figur som blir jättekära, den är väldigt romantisk föreställning.

Den blåa och gula figuren får en grön bebis, den tycker jag om. Bebisen är väldigt gullig och söt, publiken tycker också om den, de skrattar och jublar.

Sen börjar figurerna bråka och bordet de står på åker isär, dom skiljer sig.

Hela tiden finns det en röd boll, nu växer bollen, och till slut åker den ut i publiken.

Dom som har gjort föreställningen har vunnit priser på sin föreställning, den var nästan en timme. Jag älskar den pjäsen, den var så underbar. Publiken blev förvånad, bollen var jättestor i slutet. Min kompis fick hjälpa till att rulla tillbaka den till scenen. Jag sitter bara och njuter och publiken skrattar. I pjäsen är det inget tal, bara musik.

Jag är så glad den här dagen, jag drömde om bollen på natten. Det var en så underbar dröm, jag kände mig trygg när bollen kom nära mig.

Medverkande i föreställningen

Denis Garénaux – dockspelare
Franck Jublot – dockspelare
Jacques Trupin – bandoneon
Tekniker: Benoit Lepage
Produktion: Compagnie Balle Rouge i samarbete med Cie du Chat-Pitre/Cie La Conque
Manus: Denis Garénaux och Franck Jublot
Dramaturgi: Frankc Jublot
Scenografi: Denis Garénaux
Musik: Jacques Trupin

Senaste artiklarna

Variabeln Podcast: Boende
Tjalles jul
Lego – Den gränslösa leken
10 snabba med: Dogge Doggelito