ABBA ÄR TILLBAKA

ABBA ÄR TILLBAKA! 

Igår, torsdag, kom nyheten om att Abba gör en comeback. Ett album och en konsert kommer att komma från gruppen som lades ner 1982. Variabeln diskuterar gruppens omtalade comeback. 

Rasmus:

Jag har ingen emotionell eller annan anknytning till bandet egentligen, ingen kännedom eller så kring bandet. Men det är imponerande att dem kommer tillbaka efter så lång tid. Det är märkliga tider vi är så inget förvånar mig längre egentligen. 

Johan: 

Jag är så glad över att ABBA kommer tillbaka, jag gillar ABBA mycket, jag kan allt om bandet och vad dem har gjort innan. Innan ABBA kom till så var det Benny och Björn, även Hep Stars på 60 talet, sen fram till 70 talet så fortsatte de med gamla låtar, abba startade 1972. Min favoritlåt är ”ring ring” och ”waterloo”. 

Tjalle: 

Jag gillar ABBA. 

Johan: 

Alla deras låtar har blivit en musikal, Mamma Mia musikalen. Benny Andersson var också med och skrev Chess! Det är häftigt.

Det är bra att dem gör en comeback nu för sina fans, det är helt okej. 

Rasmus: 

För min del känns det som att det är lite försent med en comeback. Samtidigt är ABBA ett tidlöst band och många unga lyssnar än idag pga familjemedlemmar eller kompisar som lyssnat. Så egentligen spelar det ingen roll för det finns folk som väntat och hoppats så för deras fans skull så är nog alla bara glada att dem gör det. 

Gruppen ska även göra en konsert med hologram, vilket betyder att de fyra medlemmarna kommer fungera som avatarer, eller “abbatarer” som de själva uttrycker det. Hur tänker ni kring att se en livekonsert i hologram?

Rasmus: Jag personligen tycker det är ett häftigt koncept, det är ett smart sätt att göra detta på. Man skulle väl även kunna ha den på tv eller hemsida eller så också, speciellt med tanke på smittrisk och sjukdomar osv. 

Åter till ämnet, det är en cool grej att göra. Jag tror att det kommer funka, men jag kan tänka mig att det kommer vara en speciell känsla i och med att du inte kan interagera med dem och tvärtom. Kanske förlorar du lite av den känslan då? Du förlorar känslan mellan fans och artist. Men om du vill se en häftig upplevelse och en konsert är det säkert coolt. Jag tror att det kommer vara en häftig upplevelse och att alla som är där kommer känna att dem sett dem live. 

Johan:

Jag hade gärna velat gå på konserten. Det är ju samma röster och jag tror man kommer att tänka att det är dem på riktigt. 

Foto: pasja1000

Senaste artiklarna

10 snabba med: Dogge Doggelito
8 Snabba med Peter Settman
Tips från Ola!
Höstvindens tidevarv
Deckare och Tv-tips
Hösten är här – Utegym!